Obavijesti

Video

Komentari 1

U domu Netflix obitelji Kretz: 'Ministar se tu skrivao tijekom rata i sastajao s de Gaulleom'

U domu Netflix obitelji Kretz: 'Ministar se tu skrivao tijekom rata i sastajao s de Gaulleom'
4

Ušli smo u francuski dom Netflix obitelji Kretz u kojoj se nekad skrivao francuski ministar. Kako izgleda ova luksuzna nekretnina, saznajte u videu na YouTube kanalu 24sata

VIDEO

U ovoj kući je od 1945. do 1962. živio poznati francuski spisatelj i državnik André Malraux. Bio je uz de Gaullea i za vrijeme nemira u svibnju 1968. Mi smo odlučili ostaviti sve kako je bilo prije. Čak smo ostavili rupe od metaka na prednjem zidu, rekao nam je Valentin Kretz, zvijezda Netflixove reality serije 'The Parisian Agency'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Francuska je dom najnevjerojatnijih i najluksuznijih nekretnina na svijetu - od prekrasnih dvoraca do nevjerojatnih loftova, no samo rijetki sretnici mogu zaviriti u ove ekskluzivne nekretnine.

A mi smo imali jedinstvenu priliku ući u kuću obitelji Kretz u centru Pariza te vidjeti cijelu kuću – od kuhinje do spavaćih soba. 

Kuća se nalazi na luksuznoj aveniji Roberta Schumana usred golemih vila skrivenih iza ograda, a prije nego što se obitelj Kretz uselila u nju, ona je bila mjesto skrivanja ministra tijekom rata.

Uspješna priča obitelji započela je prije 12 godina kada je otac Valentina Kretza, Olivier, osnivač tvrtke, kupio ovu kuću.. Pridružila mu se i njegova supruga Sandrine, koja je htjela promijeniti svoj put nakon što je 20 godina bila učiteljica. Kasnije su sva njihova djeca odlučili ući u svijet nekretnina. Zanimljivo je da se njihov ured nalazi u boravku njihove kuće. 

U prizemlju kuće nalazili se 'javni' prostor: kombinirani dnevni boravak-ured, kuhinja i blagovaona. Privatne sobe su skrivene: glavna spavaća soba je odvojena staklenim vratima, dok se dječje spavaće sobe skrivaju u dubini.

- Maknuli smo zid i postavili staklena vrata kako bi glavna spavaća soba dobila što više svjetla iz dnevnog boravka - govori Valentine Kretz. 

Dnevni boravak je jedini prostor koji je u potpunosti izveden u svijetlim bojama. Cijela obitelj radi od kuće pa su se pobrinuli za kompaktno radno mjesto – veliki okrugli stol postavljen je uz prozor, gdje pada puno prirodnog svjetla. A zahvaljujući mirnim dubokim nijansama namještaja i štukaturama na zidovima još uvijek se osjeća duh tradicije svojstven takvim kućama.

- Mi više ne živimo u ovoj kući – svi smo dobili djecu, osim Raphaela koji ima 19 godina pa smo se odselili od roditelja, ali svaki dan dolazimo ovdje na posao. Ovdje radimo, ručamo, tulumarimo. Imali smo u boravku defile, koncert Vanesse Paradis. Klijenti obožavaju naš boravak koji je uredila moja majka Sandrine – kad vide ove prozore i ovaj namještaj, odmah pristaju na kupnju nekretnina - priznaje Kretz. 

Klasična francuska blagovaonica s velikim drvenim stolom, mirnom umjetnošću i raritetnim ogromnim lusterima dodaje završne detalje 'francuskog duha' u interijer. Odmah pored blagovaone nalazi se moderna zeleno-crna kuhinja s malim crnim hodnikom koji služi kao aluzija na kazališni zastor, iza kojeg se 'skrivaju izvrsni obiteljski recepti'.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

- Doručkujemo uvijek u kuhinji za starim drvenim stolom, ovdje je često nered jer nas je jako puno - otkrio je i dodao:

- Mama uređuje našu kuću i moram priznati da nikad ne baca stvari, sve sprema u podrum, ne želite vidjeti naš podrum – ja kad moram ići tamo ne gledam dolje, jer je to strašno - smije se Valentine.

Kako izgleda ovaj 'Dom iz bajke', saznajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našem YouTube kanalu, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno