Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

U manje od 24 sata bez jedne noge u stanu otrčala 160 km

Govorili su joj da zbog proteze na nozi ne bi trebala trčati takve distance, no Jacky ih je razuvjerila. U fantastičnom pothvatu u svome stanu, na traci je otrčala 160 kilometara - i to za manje od 24 sata.

Foto: Instagram
13 komentara

Uspjela sam. Istrčala sam 160 kilometara u 23 sata i 38 minuta na traci za trčanje. Ovo je najteža stvar koju sam ikada učinila. Zato djelujem malo umorno na fotografiji. Sve me boli, napisala je Jacky Hunt-Broersma. Ona je u svom stanu na traci za trčanje uspjela odraditi ovaj nevjerojatan pothvat.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bit ću prva s amputiranom nogom koja će to učiniti. Mora da sam luda - napisala je Jacky prije nego što je započela s pothvatom. Prvotni plan za pothvat od 160 kilometara bio joj je trčati po susjedstvu, no zbog situacije s korona virusom to je odlučila prebaciti na svoju traku u stanu. Muž ju je cijelo vrijeme pratio i snimao, a stajala je samo kada je morala na WC te nešto pojesti i popiti.

Rođena je i odrasla u Južnoafričkoj Republici, a trenutno živi u SAD-u. Njoj su 2001. godine otkrili tumor, a jedini način kako ga ukloniti bio je amputirati nogu. Jacky sada nosi protezu, na koju, kako kaže, se naviknula.

U trčanje se zaljubila tek nakon operacije kada je vidjela muža koji se time bavio. Odlučila je pokušati i tada je sve krenulo. Veliki pothvat za nju bio je kada je otrčala svoj prvi maraton 2017. godine u Chicagu. Od tada ne staje. Svakodnevno vježba i trenira jer kako kaže, želi svima pokazati da nikada ne treba odustati.

- Govorili su mi da zbog proteze ne bih trebala trčati tako duge distance, ali ja im polako pokazujem da su bili u krivu - rekla je uporna Jacky.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message