Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Videoigrama pomažem mladim poduzetnicima i gospodarstvu'

Nikola Stolnik uložio je svu svoju ušteđevinu u Good Game, natjecanje u videoigrama usmjereno prema tvrtkama. Sama ideja se rodila dok je Nikola radio u Dublinu

Foto: Screenshoot/Youtube
0 komentara

Robinhudovski to ljudi znaju zvati, uzimamo od velikih kojima dajemo zabavu i umrežavanje i dajemo malima, sa super idejama da dižu svoje firme i cijelo gospodarstvo, opisao nam je Nikola Stolnik Good Game, projekt u koji je uložio svoju životnu ušteđevinu. Good Game je natjecanje u videoigrama usmjereno prema tvrtkama. Kompanije prijavljuju svoje ekipe na CS:GO ljestvicu i plaćaju kotizacije, a prikupljeni fond se daje kao jednokratna pomoć hrvatskom startupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sama ideja se rodila dok je Nikola radio u Dublinu, konkretno u Googleu, gdje su se družili po domovima i često se dogodilo da su zaposlenici jedne tvrtke igrali protiv zaposlenika druge, recimo Googleovi poput Amazonovih, pa je Nikoli sinulo da se to može odviti i na puno većoj razini.

- Svi smo puni entuzijazma na ovom projektu i radimo dane i noći - opisuje nam trud koji njegov tim i on ulažu u to da Good Game iz godine u godinu bude još veći i bolji.

- Previranja i izazovi su konstantni, jer ja sam i čistačica, i tajnica i raćunovođa i sve moram znati o svom projektu, ali unatoč izazovima, kada se Good Game odvije nahrani me za čitavu godinu - kaže Nikola.

Najgori trenutak se dogodio 2016. kada su organizirali prvi Good Game a mjesto događanja je bio HUB385. “U dva ujutro smo istestirali mrežu i ostali bez struje, u gluho doba noći, bez ikakve šanse da dobijemo nekog električara da dođe srediti mrežu. Eventualno smo uspjeli dovesti osobu koja se brine o električnoj energiji u HUB-u 385. Onda nam se tijekom natjecanja pokvario i internet, odnosno, pregrijao server, pa smo ga ručno hladili mahanjem.

- Iznimno sam zahvalan svim ljudima koji su došli i svim kompanijama koje sudjeluju, još uvijek mi je teško vjerovati da se to događa u jednoj Hrvatskoj koja i nije baš razvijena zemlja. Nadam se da će ovo još rasti i širiti se - zaključio je Stolnik priču o svom plemenitom projektu.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message