Obavijesti

Video

Komentari 0

'Videoigrama pomažem mladim poduzetnicima i gospodarstvu'

'Videoigrama pomažem mladim poduzetnicima i gospodarstvu'

Nikola Stolnik uložio je svu svoju ušteđevinu u Good Game, natjecanje u videoigrama usmjereno prema tvrtkama. Sama ideja se rodila dok je Nikola radio u Dublinu

VIDEO

Robinhudovski to ljudi znaju zvati, uzimamo od velikih kojima dajemo zabavu i umrežavanje i dajemo malima, sa super idejama da dižu svoje firme i cijelo gospodarstvo, opisao nam je Nikola Stolnik Good Game, projekt u koji je uložio svoju životnu ušteđevinu. Good Game je natjecanje u videoigrama usmjereno prema tvrtkama. Kompanije prijavljuju svoje ekipe na CS:GO ljestvicu i plaćaju kotizacije, a prikupljeni fond se daje kao jednokratna pomoć hrvatskom startupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sama ideja se rodila dok je Nikola radio u Dublinu, konkretno u Googleu, gdje su se družili po domovima i često se dogodilo da su zaposlenici jedne tvrtke igrali protiv zaposlenika druge, recimo Googleovi poput Amazonovih, pa je Nikoli sinulo da se to može odviti i na puno većoj razini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svi smo puni entuzijazma na ovom projektu i radimo dane i noći - opisuje nam trud koji njegov tim i on ulažu u to da Good Game iz godine u godinu bude još veći i bolji.

- Previranja i izazovi su konstantni, jer ja sam i čistačica, i tajnica i raćunovođa i sve moram znati o svom projektu, ali unatoč izazovima, kada se Good Game odvije nahrani me za čitavu godinu - kaže Nikola.

Najgori trenutak se dogodio 2016. kada su organizirali prvi Good Game a mjesto događanja je bio HUB385. “U dva ujutro smo istestirali mrežu i ostali bez struje, u gluho doba noći, bez ikakve šanse da dobijemo nekog električara da dođe srediti mrežu. Eventualno smo uspjeli dovesti osobu koja se brine o električnoj energiji u HUB-u 385. Onda nam se tijekom natjecanja pokvario i internet, odnosno, pregrijao server, pa smo ga ručno hladili mahanjem.

- Iznimno sam zahvalan svim ljudima koji su došli i svim kompanijama koje sudjeluju, još uvijek mi je teško vjerovati da se to događa u jednoj Hrvatskoj koja i nije baš razvijena zemlja. Nadam se da će ovo još rasti i širiti se - zaključio je Stolnik priču o svom plemenitom projektu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Stjepan Ursa i 'prave zvijeri': 'Danas radimo military drill...'
URSIN TRIM WORKOUT

Stjepan Ursa i 'prave zvijeri': 'Danas radimo military drill...'

Prvo ćemo imati zagrijavanja i prvi set vježbi, a onda najteži dio. Tu bi spadalo ono što smo mi do sada i radili, rekao je Ursa i opet poveo svoje ratnike na trening, ovaj puta je ubacio zanimljiv početak...

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...