Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zapalila cijelu regiju: 'Kad Seve ne zna šta će, ona skine gaće'

Golišave fotografije na kojima je navodno Severina pune naslovnice srbijanskih medija. Zapalila je regiju, a od objave navodno ne izlazi iz svog stana...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Gole fotke na kojima se navodno nalazi Severina glavna su vijest na naslovnicama srpskih medija.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1200997 / ]

Ni dva dana nakon što su na internetu procurile eksplicitne fotografije na kojima je navodno gospođa Kojić (46), pjevačici ni traga ni glasa. Ako je, kako je rekao njezin menadžer Tomislav Petrović, riječ o osveti bivšeg partnera i Severina nema nikakve veze s objavom fotografija, Splićanka vrlo lako preko digitalne forenzike može provjeriti je li njezin mobitel hakiran, objašnjava nam stručnjak za informacijsku sigurnost.

- Princip je takav da spojite mobitel s računalom i uz pomoć programa koji policija koristi svi se podaci doslovno kopiraju da budu istovjetni onima na telefonu. Oni se zatim analiziraju u sigurnim uvjetima i može se vidjeti što je sve rađeno s podacima - pojasnio je proces stručnjak za informacijsku sigurnost. Dodao je da ljudi često ni ne znaju da im se netko spojio na mobitel i instalirao neželjene podatke.

- Time hakeri mogu ugroziti i našu komunikaciju koju uspostavljamo putem drugih aplikacija koje kriptiraju poruke - rekao je za kraj. Do zaključenja broja policija nije odgovorila na naš upit je li pjevačica podnijela prijavu za krađu osobnih podataka, ali ako se i odluči na taj korak, mobitel se može analizirati u sklopu Službe za digitalnu forenziku u sklopu Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. Tamo postoji posebni laboratorij koji provodi vještačenja digitalnih dokaza prema svjetskim standardima. Obuhvaćaju ispitivanja, kao što su izrada forenzične kopije, povrat podataka i analiza sadržaja digitalnih zapisa, piše na njihovim službenim stranicama.

Message