Obavijesti

Video

Komentari 0

'Zbog bolova u leđima, nakon predstave idem kiropraktičaru'

'Zbog bolova u leđima, nakon predstave idem kiropraktičaru'
4

Jan Kerekeš imao je napornu 2019. godinu s odigrane 272 predstave, a korona virus ga je 'prisilio' da se trenutačno malo umiri. Na YouTube kanalu 24sata odgovorio je na 24 pitanja

VIDEO

Kad je tata čuo da ću njegovim stopama, rekao mi je: 'Joj Jan, jesi li ti siguran u to'. Savjetovao mi je i da idem polako, jer će se sve riješiti, rekao je Jan Kerekeš, glumac i sin proslavljenog hrvatskog glumca Ljubomira Kerekeša. Odgovorio je na naša 24 pitanja gdje se raspričao o glumačkom pozivu, što radi u slobodno vrijeme te kako je situacija s korona virusom utjecala na njega. Prije šest godina je s ocem osnovao Kerekesh teatar.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S JANOM KEREKEŠOM: 

- Glavnu riječ u našem teatru vode žene, vjerovali ili ne. Ja sam onaj koji predlaže, ali uvijek se na kraju sluša ili mama ili sestra ili voditeljica marketinga - priznao je Jan. Tako je, kaže, i u privatnom životu gdje je njegova uvijek zadnja, ali to je - 'da, draga'. 

- Veći veseljak u mojim godinama je bio tata, a sada, kako se on naglo postarao, sad sam ja malo veseliji - rekao je. Smatra kako neće tako lako nadmašiti očevu izvedbu 'Dimnjačar'. No zato kaže da su 'Krtice' predstava na koju je najponosniji. 

- To je monodrama. Odigrao sam je 200 puta u nepunih pet godina. I baš mi je drago zbog toga, sam sam na sceni, a to je najteži glumački zadatak. Jako teško da će nadmašiti 'Dimnjačara'. U ovom položaju tijela nakon sat vremena jako vas boli kralježnica. Zato, 1300 izvedbi? Jedino ako izmisle metalnu kičmu - rekao je Kerekeš. U 2019. godini odigrao je 272 predstave diljem Hrvatske, a pitali smo ga kako po tom pitanju trenutačno stoji u 2020.

- Sad je koronska brojka, ali mislim da sam u prva tri mjeseca došao do 80-ak predstava. To mi je najduža pauza od glume i nadam se da je posljednja - rekao je. Hrvatski film koji ga od srca može nasmijati je 'Kako je počeo rat na mom otoku', a jugoslavenski 'Tko pjeva zlo ne misli'. Osim glume, bavi se i glazbom. Nastupa s bendom Cold Snap, gdje je vokal. Prije nekoliko godina u spotu za pjesmu 'Monster' kritizirali su pedofiliju u Crkvi. 

- Nakon toga mi se javilo nekoliko svećenika. Svećenik koji razumije situaciju i nažalost poznaje probleme u društvu ustupio nam je korištenje Crkve za potrebe spota, dok je nekolicina svećenika negodovala, odnosno nisu shvaćali poantu spota - rekao je te dodao kako mu je gluma definitivno posao, a glazba hobi. Ispušni ventil mu je 'ribičija' i sport. 

- Ljeto planiram provesti aktivno, da nisam zatvoren doma. Nadam se kulturi, koncertima i socijalizaciji - rekao je.

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

POGLEDAJTE SERIJAL 'DESERTI OD OKA': DEAN KOTIGA POSTAO VODITELJ!

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno