Obavijesti

Video

Komentari 1

Zdenka Kovačićek: ‘Frka je tek nakon 40 godina postala hit'

Zdenka Kovačićek: ‘Frka je tek nakon 40 godina postala hit'
4

Legendarna Zdenka Kovačiček nedavno je proslavila 80. rođendan te se tim povodom prisjetila svoje karijere, a razgovarali smo i zašto je 'Frka' popularna i 40 godina nakon izlaska. Pogledajte u videu na YouTubeu

VIDEO

Glazbenica, glumica, borkinja za prava žena i životinja, ikona avangarde... sve to opisuje pjevačicu Zdenku Kovačiček, koja je u velikom intervjuu za 24sata govorila o putovanju po Sovjetskom Savezu, o borbi u showbiznisu, o finalistima The Voicea, te ratu u Libanonu. 

Zdenka Kovačiček je u Velikom intervjuu ispričala kako je putovala sa svojim bendom po cijelom svijetu, ali ta putovanja i koncerte zaustavio je sedmodnevni rat u Libanonu

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Beirut je bio centar Srednjeg Istoka, on je bio ‘Las Vegas’ Istoka, bili smo u hotelu u centru grada kad je počeo rat. Bilo je strašno. Odjednom je stiglo upozorenje, letjeli su avioni, padale bombe, preko puta hotela je bila pumpa, koja je odletjela u zrak, bio je veliki požar. Pokušavali su nas evakuirati nekoliko dana za redom, ali nismo bili u prioritetu. Evakuirali su nas bez instrumenata i to nam je presudilo. Dečki iz benda su se jako prepali, jer su imali obitelj - otkrila je pjevačica. 

Nakon toga Zdenka se vratila u Hrvatsku i nastupila na Opatijskom festivalu, taj nastup joj je otvorio vrata jazza. Istovremeno je počela njezina suradnja s rokerima. Tako je nastupila na BOOM festivalu koji se održavao po svim velikim gradovima bivše države i koji je bio domaći Woodstock, zahvaljujući Vladimiru Mihaljeku.

Zagreb: Pjevačica Zdenka Kovačiček

- Tamo je stasala naša rock scena, to su antologijske snimke. Mogu reći da sam nekako počela kao Janis, zato se ja s njom mogu nekako uspoređivati i zato sam i pjevala njezin repertoar s Telephone Blues Bandom. Oni su tada bili grupa Nirvana. Na tom BOOM-u, gdje je i nastala naša antologijska 'Klik tema br. 1', bili smo povećani. Svirali su Vedran Božić i Peco Petej na bubnjevima, imali smo i konge - prisjeća se Zdenka. 

Dio njezine karijere obilježile su i turneje po Sovjetskom Savezu, gdje je bila velika glazbena zvijezda.

- Izračunala sam da sam bila u Sovjetskom Savezu 25 puta ili sveukupno 7 godina. Jako su nas voljeli, punili smo dvorane. Koncerti su bili rasprodani mjesecima unaprijed, opsjedali su nas poslije nastupa, donosili cvijeće na pozornicu i tražili bi po nekoliko puta. Proputovala sam SSSR od Moskve do kineske granice, Sibira, Bajkalskog jezera i prošla sve vremenske zone- prisjetila se Zdenka Kovačiček.

Ispričala je da su bili u najsjevernijem gradu Norilsku gdje po zimi temperatura zna doći do minus 50.

Zagreb: Pjevačica Zdenka Kovačiček

- Jednom sam htjela otići na bazar, ali sam izdržala možda 15 minuta, jer to je kao opeklina - rekla je Zdenka te se prisjetila da su uvijek imali jednog vodiča koji je bio s njima 24 sata na dan.

Razgovarali smo o njezinim najvećim hitovima, pa nam je otkrila da je uz pomoć redateljice Irene Šćurić i ženske grupe BABE snimila spot 'Žena za sva vremena' jer nitko drugi tada nije bio zainteresiran.  

- Imala sam neka poznanstva, pa sam čak dobila helikopter od Ministarstva obrane, poznate glumice su besplatno odglumile u Ministarstvu žena - jako sam im zahvalna na tome. Jedan prijatelj mi je dao bijeli Rolls Royce, koji je stajao u njegovim u dvorištu - priča Zdenka i dodaje da joj je to jedan od najdražih spotova, jer prikazuje dobru i snažnu priču. 

Ali ipak smatra da je ‘Frka’ njezin najveći hit, jer je tek nakon 40 godina ova pjesma postala jako poznata.

Zagreb: Pjevačica Zdenka Kovačiček

- Odjednom su me zvali svi mogući mediji, a s Nipplepeople sam imala nekoliko nastupa. Sad 'Frka' ima više od 21 milijuna pregleda na YouTubeu. Lijepo je od njih i vrlo profesionalno što su moje ime stavili uz svoje, kao originalnog izvođača - govori pjevačica. 

Ispričala je da gleda sva glazbena televizijska natjecanja, uključujući ‘The Voice’ te da je navijala za Martina Kosovca.

- Vidi se da je Martin skroman dečko, da ne pretjeruje u toj slavi koja ga je zatekla. Ostao je na zemlji i to je jako pohvalno.

 Savjetovala je mladim pjevačima da slijede svoje želje i ne pristaju na lakše puteve, a 7. ožujka će Zdenka Kovačiček okupiti sve svoje prijatelje i obožavatelje u zagrebačkom klubu Peti kupe, gdje će pjevati uz pratnju GreenHouseBluesBanda.

Pogledajte video:

VIDEO

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Psihologinja Danijela Ostojić: ‘Svoje mentalno zdravlje posvetite stručnim ljudima’
MOJ PUT

Psihologinja Danijela Ostojić: ‘Svoje mentalno zdravlje posvetite stručnim ljudima’

Danijela Ostojić klinički je psiholog, a nama je ispričala kako se počela baviti ovim poslom i što ju je privuklo tome. Pogledajte video i saznajte što je još rekla na temu mentalnog zdravlja

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana