Obavijesti

Video

Komentari 18

Životinjska bajka: Rođendan ovih pasa slavio se do Aljaske

Hrvoje Mužević, vlasnik uzgajivačnice pasa njemačkih doga Unterwein, sa svojim je psima Hidalgom i Hunterom u Ljeskovim vodama slavio njihov drugi rođendan.

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:27

Na rođendanskoj proslavi bila je i njihova dvije godine starija sestra Sybill, koja je također sudjelovala u slavlju. A na drugom kraju planeta, točnije na Aljasci, rođendan svoje braće slavila je i sestra Huntress Artemiss von Unterwein, kojoj su vlasnici priredili prigodnu rođendansku proslavu.

- Ovako mi slavimo rođendan. Izađemo u prirodu jer je to njima najljepši poklon - rekao je Hrvoje dodajući kako nisu samo rođendani prilika za slavlje nego je to i svaki novi okot, kad on i njegov pas, mužjak Chossen, očinstvo potvrde s po jednom ‘‘stranjskom’’ cigaretom. Hrvoje govori da je svaki njegov pas poseban iako se ponekad čini da svi rade i vole iste stvari.

- Psi mogu razmišljati, baš kao i ljudi. Bilo bi dobro kad bismo se ponekad ugledali na njih, a ne tražili da se psi ponašaju poput nas. Ljudsko ponašanje njima nije prihvatljivo i ne osjećaju se zbog toga sretnim - govori Hrvoje. Njegovi psi su većinom otišli u svijet k novim vlasnicima. Ima ih u Americi, Africi, Australiji i, naravno, u Europi. Hrvoje se uvijek rado sjeća svoje Saabor, njemačke doge, koja je nažalost uginula.

- Ona je bila posebna. Kad smo nekamo išli autom, čekala me uvijek kraj vozačevih vrata. Još se ne bih ni snašao, a ona je već bila za volanom. Htjela je voziti - prisjeća se Hrvoje. Auto je vozila po šumskim cestama Dilja jer nije imala vozačku dozvolu.

- Bila je jako pažljiva. Prije nego što je svoje prednje noge položila na volan, čekala je da joj namjestim sigurnosni pojas. Ja sam samo mijenjao brzine i dodavao gas - govori Hrvoje i dodaje da, kad bi slučajno skrenula s ceste i kad bi je on zato ukorio, odmah bi pogled vraćala na cestu. Psi slavljenici njeni su praunuci. Još ne pokazuju interes za aute. No pokazuje ga njihov otac Chossen, koji njuškom lako otvara vrata auta.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’
KVAKA24

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’

Manuela Šola je uspješna poduzetnica. Predsjednica je Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, Dopredsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca te vlasnica i direktorica poduzeća Komunikacijski laboratorij. Ispričala nam je savjete za sve koji kreću u poduzetništvo

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'
24 PITANJA

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'

Rimski nam je odgovorio na 24 pitanja. Otkrio nam je koji su prvi izvođači koje je slušao u mladosti, birao je između Grše i Hiljsona te otkrio zašto misli da je scena postala dostupna svima
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić