Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Životinjska bajka: Rođendan ovih pasa slavio se do Aljaske

Hrvoje Mužević, vlasnik uzgajivačnice pasa njemačkih doga Unterwein, sa svojim je psima Hidalgom i Hunterom u Ljeskovim vodama slavio njihov drugi rođendan.

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

POGLEDAJTE VIDEO:

Na rođendanskoj proslavi bila je i njihova dvije godine starija sestra Sybill, koja je također sudjelovala u slavlju. A na drugom kraju planeta, točnije na Aljasci, rođendan svoje braće slavila je i sestra Huntress Artemiss von Unterwein, kojoj su vlasnici priredili prigodnu rođendansku proslavu.

- Ovako mi slavimo rođendan. Izađemo u prirodu jer je to njima najljepši poklon - rekao je Hrvoje dodajući kako nisu samo rođendani prilika za slavlje nego je to i svaki novi okot, kad on i njegov pas, mužjak Chossen, očinstvo potvrde s po jednom ‘‘stranjskom’’ cigaretom. Hrvoje govori da je svaki njegov pas poseban iako se ponekad čini da svi rade i vole iste stvari.

- Psi mogu razmišljati, baš kao i ljudi. Bilo bi dobro kad bismo se ponekad ugledali na njih, a ne tražili da se psi ponašaju poput nas. Ljudsko ponašanje njima nije prihvatljivo i ne osjećaju se zbog toga sretnim - govori Hrvoje. Njegovi psi su većinom otišli u svijet k novim vlasnicima. Ima ih u Americi, Africi, Australiji i, naravno, u Europi. Hrvoje se uvijek rado sjeća svoje Saabor, njemačke doge, koja je nažalost uginula.

- Ona je bila posebna. Kad smo nekamo išli autom, čekala me uvijek kraj vozačevih vrata. Još se ne bih ni snašao, a ona je već bila za volanom. Htjela je voziti - prisjeća se Hrvoje. Auto je vozila po šumskim cestama Dilja jer nije imala vozačku dozvolu.

- Bila je jako pažljiva. Prije nego što je svoje prednje noge položila na volan, čekala je da joj namjestim sigurnosni pojas. Ja sam samo mijenjao brzine i dodavao gas - govori Hrvoje i dodaje da, kad bi slučajno skrenula s ceste i kad bi je on zato ukorio, odmah bi pogled vraćala na cestu. Psi slavljenici njeni su praunuci. Još ne pokazuju interes za aute. No pokazuje ga njihov otac Chossen, koji njuškom lako otvara vrata auta.     

Message