Obavijesti

Video

Komentari 0

Znate li kako skuhati istarsku maneštru? Tajna je u 'peštu', a sastojke morate sitno narezati

Znate li kako skuhati istarsku maneštru? Tajna je u 'peštu', a sastojke morate sitno narezati

24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJA nastavlja sa serijalom 'Kuharski Bootcamp'. Ovoga puta, spremali smo maneštru, a video pogledajte na našoj Videoteci, YouTube kanalu, Facebook, TikTok i Instagram profilima

VIDEO

U novoj epizodi serijala 'Kuharski Bootcamp', zaputili smo se u Rijeku da skuhamo tradicionalnu maneštru. Pronašli smo neiskusnu kuharicu Željku, koja se inače bavi organizacijom događaja da se okuša u ovom izazovu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve njezine poteze pratio je i chef Fabricio Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

- Prijavila sam se na nagovor prijateljice jer sam uvijek željna novih iskustva. Dečko mi je rekao da bi malo više volio jesti 'na žlicu' pa sam se prijavila da isprobam hoću li to moći - rekla nam je Željka na samom početku. Iako nije previše iskusna u kuhinji, kaže da je specijalitet koji bi pripremila svojoj ekipi - mazalice.

POGLEDAJTE KAKO JE KANDIDAT SPREMIO SIPU:

Chef Fabricio pripremio joj je recept, a Željka se pribojavala da joj nešto ne zagori. Slijedila je recept i najprije stajala namakati grah, a zatim i rezati mrkvu i ostale sastojke.

- Kad doma kuham, koristim isključivo luk u granulama kako ga ne bih morala rezati - rekla je Željka. Chef je odmah komentirao da je sastojke rezala na prekrupne komade.

Tijekom pirjanja luka, Željka je komentirala da nikada ovo nije spremala, a i da nije prečesto jela maneštru. Bila je vesela, a malih problema imala je i s rebricama.

- Nikada nisam rezala rebrica, ali ih volim, kao što se i vidi - našalila se.

POGLEDAJTE KAKO JE KANDIDAT SPREMIO JANJETINU:

Chef je primijetio kako se malo 'izgubila' tijekom praćenja recepta. A i sama Željka je komentirala da nije sigurna koliko dugo treba kuhati grah.

- Mislim da ona nikada nije jela maneštru. Cijeli proces je profulala - komentirao je chef dok je gledao snimku njezinog kuhanja.

Pešt, koji je trebala staviti u blender, ubacila je direktno u tavu i time 'razljutila' chefa. No, Željka se nije dala smesti, nastavila je kuhati, ali i dalje je griješila tijekom praćenja recepta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

- Zadovoljna sam svojim kulinarskim umijećem. Malo sam se pogubila u receptu, ali okusom nije toliko loše - rekla je Željka, ali chef se nije složio:

- Ovo je najlošija maneštra koju sam vidio do sada. Totalno je fulala cijeli recept, ja bih je poslao na popravni - zaključio je chef Fabricio.

Kako je ispala maneštra i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU možete pogledati na našoj Videoteci, službenom YouTube kanalu 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima i na 24sata.hr

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode