Obavijesti

Vokalna senzacija u Lisinskom - zbor Perpetuum Jazzile

Vokalna senzacija u Lisinskom - zbor  Perpetuum Jazzile
4

Uz slovenski a capella zbor Perpetuum Jazzile, čija izvedba Totove pjesme Africa na YouTubeu bilježi 16 milijuna pregleda, u Lisinskom vas očekuju brojne druge vokalne atrakcije!

U ponedjeljak 17.3.2014. Lisinski će ugostiti slovensku i svjetsku vokalnu atrakciju Perpetuum Jazzile. Najpopularniji glazbeni sastav u susjednoj državi Sloveniji izvodi glazbu koja je spoj bossa nove, swinga, jazza, funka, gospela…jednom riječju fantazija zvuka. Njihova izvedba Totove pjesme Africa na YouTubeu bilježi 16 milijuna pregleda što ni ne čudi jer sve pjesme izvode a cappella svojim glasom oponašajući čitave orkestre. Kako zvuči kiša, kako zvuči džungla, e pa dođite i poslušajte uživo! 

Najveća tenorska zvijezda u ciklusu Metropolitan u Lisinskom! 

Za one koji više vole operu tu su live prijenosi iz njujorškog Metropolitana, Werther J.Masseneta 16.3. te La Boheme Giacoma Puccinija 5.4. Werther donosi jednu od najboljih inscenacija nemoguće ljubavi baziranu na Goetheovim Jadima mladog Werthera. Arhetip umjetničkog, briljantnog i osuđenog na zlu kob mladog čovjeka koji se buni protiv političkog i socijalnog poretka poslužio je kao nadahnuće u književnosti, kazalištu, filmu kroz stoljeća. U glavnim su ulogama Jonas Kaufman i Sophie Koch kao Charlotte. La Boheme je pak najizvođenija u povijesti Metropolitana i to s dobrim razlogom. Anita Hartig u ulozi krhke Mimi, Vittorio Grigolo kao njen strastveni ljubavnik Rodolfo, Puccinijeva glazba slomit će vam srce u dirljivoj priči razumljivoj svima. Za  Puccinija je ljudska duša poput harfe, svojom glazbom uspijeva svaku žicu protresti u pravo vrijeme. I na kraju, kruna našeg programa, Lisinski subotom, koji u Zagreb dovodi odlične orkestre, dirigente i soliste. 

Čarobnjak udaraljki i majstor orgulja u Lisinski subotom 

Ugledni BBC Philharmonic 22.3. uz “čarobnjaka udaraljki”, kako ga od milja nazivaju glazbeni kritičari, austrijski multiperkusionist Martin Grubinger te baskijski dirigent Juanjo Mena, srčano će i strastveno izvesti dvije skladbe namijenjene  udaraljkama i marimbi uz orkestar. Svo umijeće Juana Mene i slavne Filharmonije BBCa, hvaljeno diljem svijeta, doći će do izražaja i u zanosnoj Mendelssohnovoj „Škotskoj” simfoniji. 

Početkom travnja 12.4. nastupa Daniel Roth, jedan od najvažnijih orguljaša današnjice, pobjednik nekoliko prestižnih orguljaških natjecanja i dobitnik najviše nagrade za izvedbu u Chartresu. Na svojem prvom gostovanju u Hrvatskoj, slavni će glazbenik izvesti djela francuskih autora i Johanna Sebastiana Bacha, ali i pokazati zašto ga smatraju jednim od najboljih umjetnika improvizacije na orguljama danas. Sve informacije na  web stranici www.lisinski.hr, a ulaznice se mogu kupiti putem interneta ili na blagajnama Koncertne dvorane. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli
Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću