Obavijesti

Zadar na rivi ugostio završnicu Narodnog roštilja uz PiK!

Zadar na rivi ugostio završnicu Narodnog roštilja uz PiK!
31

Osunčana zadarska Riva ove subote ugo­stila je zadnji ovosezonsku gurmansku manifestaciju ‘Narodni roštilj uz PIK’ u organizaciji Narodnog radija i 24sata

Tradicionalna roštiljada već treću godinu za­redom putuje hrvatskim gradovima u potrazi za maherima od roštilja. Centralni događaj ‘Narodnog roštilja uz PIK’ je natjecanje među roštilj ekipama, a ove subote u Zadru pobijedio je tim simpatičnog imena Pajdo, koji nisu skrivali svoje oduševljenje osvoje­nom titulom najboljih roštilj majstora. 

Deč­ki iz slavljeničke ekipe priznali su kako je za njihovu pobjedu zaslužna domaća paprika po koju su trčali na obližnju tržnicu, dobar omjer začina, kontinuirano miješanje i timski rad. Nije sigurno odmogla ni atraktivna kon­kurencija. Najveću pozornost na zadarskoj ro­štiljadi privukle su djevojke iz natjecateljskog tima Hostese, ujedno i jedine žene dovoljno hrabre da se okušaju u tradicionalno muškoj disciplini roštiljanja. 

Cure su željele dokazati kako nije istina da muškarci rade najbolji ro­štilj te su istaknule šarm kao svoj glavni sasto­jak. Njihova krilatica ‘Ljepota i znanje’ nije im nažalost pomogla u pobjedi, ali su zato njiho­va volja i trud za svaku pohvalu. Iako odušev­ljen entuzijazmom tima koji su činile prelijepe djevojke, Drele je bio manje oduševljen njiho­vim kulinarskim umijećem: ‘Ako ćete nastaviti ovako kuhati nikad se nećete udati!’, rekao je prilikom proglašenja pobjednika.

Davora Dretara koji je iz grada u grad ispra­tio roštiljadu do završnice u Zadru ponijele su emocije pa je svoj voditeljski posao na roštilja­di završio skokom u more. Prethodno se narav­no riješio suvišnih komada odjeće.

‘Uvijek kad je nešto zadnje čovjeku nije lako, krenu emocije, krenu suze, teško je reći da li je bilo bolje u Slavonskom Brodu, Osijeku, Rijeci ili u Zagrebu, ali činjenica je da iza svake roštiljade ostaju nezaboravne uspomene. Ono što je važ­no reći da svi mi zajedno moramo biti uz rošti­ljadu i sljedeće godine. Ovog trena želim nestati u jadranskim valovima jer mislim da nešto bo­lje od roštiljade Narodnog radija i 24sata 2012. ne može biti i zato se ja sad idem utopiti jer je nemoguće da sljedeće godine učinimo nešto bolje od ovoga. Doviđenja!’, rekao je Drele i skočio bez razmišljanja. Uslijedilo je opće oduševljenje mnogobrojnih građana koji su uživali u kulinarskom showu.

Osim Pik-a Vrbovec, ove su roštiljade neza­boravnima učinili: Karlovačko, Kotanyi, Anamarija, Opel, Jamnica te Vinarija Štampar. Zadrani su bili odlični domaćini, a ‘Narodni roštilj uz PIK’ već sljedeće godi­ne kreće u nove izazove i gastro avanture po cijeloj Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama
Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je