Obavijesti

Zašto volimo putovanja i kako njima utječemo na naš planet?

Zašto volimo putovanja i kako njima utječemo na naš planet?
1

Zašto toliko volimo putovanja, kako nas ona mijenjaju i kako njima utječemo na naš krhki planet? Odgovore nađite u novoj knjizi Davora Rostuhara, za samo 79,00 kn!

Nakon što nas je Davor Rostuhar u svojim dosadašnjim knjigama poveo na putovanja u Egipat, Indiju, Nepal i Tibet, a potom u svojoj posljednjoj knjizi Džungla i na opasne ekspedicije u neprohodna područja Amazone i Nove Gvineje, jedan od najčitanijih hrvatskih putnika i putopisaca vodi nas u svojoj novoj knjizi Degustacija slobode na posve drugačiju vrstu putovanja. 

U vrijeme kada je turizam postao jednom od najvećih svjetskih industrija, a više od milijardu ljudi godišnje odlazi na odmor izvan granica svoje zemlje, Rostuhar je odlučio zaroniti duboko u umove i srca modernih putnika kako bi odgovorio na nekoliko važnih pitanja: zašto toliko volimo putovati, kako nas ta putovanja transformiraju te kako svojim putničkim otiscima utječemo na naš krhki planet. Odgovore je pronašao kako u povijesti turizma, tako i u znanosti, ali i brojnim anegdotama sa svojih mnogobrojnih putovanja širom svijeta.

Iako je u svojoj srži popularno-znanstvena, prožeta pogledima sociologa, antropologa, psihologa i drugih znanstvenika na fenomen putovanja, Degustacija slobode je toliko intimna i inspirativna da ćete čitajući je osjetiti snažnu želju da krenete na Put. Ipak ćete barem neko vrijeme ostati u udobnosti svojeg doma i nastaviti čitati jer ćete shvatiti da je i sama knjiga – kako i sam autor kaže – jedno veliko i neponovljivo putovanje. Prije svega to je pustolovina koja će vam reći kako da putujete smislenije, odgovornije i održivije, kako da vjerujete u čuda i magiju Puta te kako da se pridružite tihoj revoluciji onih koji svojim putovanjima već sudjeluju u stvaranju boljeg svijeta.

Knjigu potražite na svim kioscima za samo 79,00 kuna!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je
VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.