Obavijesti

Završio Arcotel - teniski turnir za osobe s invaliditetom

Završio Arcotel - teniski turnir za osobe s invaliditetom
4

Završio Arcotel – Rezidencija55 Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir u Zagrebu ispunio je svoja očekivanjima i svojim prestižnim karakterom smjestio je grad na svjetsku kartu tenisa u kolicima.

Jučer je finalnim susretom u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji završio Arcotel – Rezidencija55 Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir se održao na zagrebačkom Velesajmu u organizaciji teniskog kluba Sirius od 6. do 9. srpnja, a ukupno je sudjelovalo 38 natjecatelja iz 14 zemalja svijeta.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio prvi junior svijeta, 15-godišnji britanac Alfie Hewett. Zbog problema s laktom, u finalu mu je pri rezultatu 3:6 7:5 meč predao francuz David Dalmasso koji je odigrao sjajan turnir i u polufinalu izbacio prvog nositelja turnira, britanca Davida Phillipsona rezultatom 6:7(4) 7:6(2) 7:6(4). U konkurenciji parova pobjedu je odnio par iz Velike Britanije Phillipson/Hewett pobjedivši u finalu francuski par Dalmasso/Quilliou sa 6:2 6:4. 

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnijela prva nositeljica Bianca Osterer, kojoj je ovo ujedno i treće uzastopno finale na turniru. U finalu je u dugom i iscrpljujućem meču svladala francuskinju Charlotte Famin rezultatom 4:6 6:2 7:6(8). U kategoriji parova uvjerljivu su pobjedu ostvarile Osterer/Mardones ispred Helouin/Un rezultatom 6:1 6:1. 

Valja napomenuti kako su hrvati ostvarili zapažene rezultate u drugom dijelu ždrijeba. Ninoslav Krsnik izgubio je u finalu drugog dijela ždrijeba od talijana Manuela Zorzetta rezultatom 6:4 6:2, dok je u utješnom turniru, u finalu, pobjedu odnio član teniskog kluba Sirius, Kristijan Trupković.

Turnir je ove i godine podržao i službeno otvorio gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. Zaželjevši dobrodošlicu svim gostima i sportsku sreću tenisačima, gradonačelnik je obećao da će Grad i dalje podržavati turnir u okviru svojih mogućnosti. 

Tvrtka TennisTouch pobrinula se da turnir bude tehnološki organiziran  na najvišem svjetskom nivou. Igračima je omogućeno da rezultate mečeva, kao i sami ždrijeb, prate putem aplikacije na svojim mobilnim telefonima ili putem ekrana postavljenih na terenima. Po prvi puta u Hrvatskoj, turnir tenisača u kolicima bio je pokriven i direktnom video vezom, pa su se tako mečevi mogli pratiti putem interneta. 

Turnir u Zagrebu ispunio je svoja očekivanjima i svojim prestižnim karakterom smjestio je grad na svjetsku kartu tenisa u kolicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi