Obavijesti

Željko Mavrović održao predavanje na Košarkaonici

Željko Mavrović održao predavanje na Košarkaonici
10

Nestlé NESQUIK žitarice i Akademski košarkaški klub VERN' održali edukativnu radionicu o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane

Nestlé NESQUIK žitarice i Akademski košarkaški klub VERN' održali su prvu Košarkaonicu za mlade košarkaše, a čiji je sastavni dio bila i edukacija s temama Važnost pravilne prehrane i doručka kod djece te Odrastanje kroz sport. O pravilnoj prehrani djeci i njihovim roditeljima govorila je Aleksandra Malešević, nutricionistica tvrtke Nestlé za regiju, dok su od našeg  proslavljenog boksača i izvršnog direktora sportskog programa na Veleučilištu VERN' Željka Mavrovića prisutni imali prilike čuti s kakvim se sve izazovima u karijeri susreću profesionalni sportaši.

 „Jako smo zadovoljni odazivom djece i roditelja na prvu Košarkaonicu i drago nam je da i mi, kroz edukaciju o pravilnoj prehrani, možemo doprinijeti unapređenju zdravlja mladih sportaša te ih potaknuti da više razmišljaju o ulozi prehrane u njihovom rastu i odrastanju. Uspjeh prve edukacije motivacija nam je da i dalje nastavimo s organiziranjem sličnih radionica'', izjavila je Valentina Golub, Brand manager Nestlé žitarica za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Nakon edukacije održane su All Star utakmice VERN'-ove škole košarke te mlađekadetske momčadi Quicky VERN', a organiziran je i kviz znanja u kojem su nagrađeni djeca i roditelji koji su pokazali najviše znanja o pravilnoj prehrani.

„Stalni uspjesi koje naši sportaši postižu rezultat su kontinuiranog rada  i ulaganja u njihov razvoj   od malih nogu. Osim puno vježbe i discipline,  ključnu ulogu ima i edukacija. Važno je dobre navike usvojiti u što ranoj dobi. Ovim putem bih apelirao na roditelje da uključe svoju djecu u sportske aktivnosti jer upravo sport pomaže u izgradnji fizičkog, psihičkog i duhovnog zdravlja te razvoju sportskog duha“, izjavio je Željko Mavrović, izvršni direktor VERN' Sporta.

Akademski košarkaški klub VERN' osnovan je 2012. godine. Momčad od osnutka bilježi stalna napredovanja u nacionalnoj košarkaškoj ligi, a od ranije postiže i vrhunske rezultate na sveučilišnim natjecanjima. Prošle godine u sklopu AKK VERN'a pokrenut je i omladinski pogon – škola košarke i mlađekadetska momčad.

Ove je sezone AKK VERN' ostvario najveći uspjeh u povijesti kluba osvajanjem B1 košarkaške lige te plasiranjem u A2 ligu tj. drugu hrvatsku košarkašku ligu. „Ovaj uspjeh rezultat je stalnog rada i ulaganja u naše sportaše, već od malih nogu. Iznimno smo ponosi na našu seniorsku momčad i veseli nas što će nam ovaj iskorak omogućiti natjecanje s još kvalitetnijim momčadima te brži razvoj našeg igračkog kadra, mlađekadetske momčadi i škole košarke AKK VERN'a“, komentirao je Mario Kralj, sportski direktor kluba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi