Obavijesti

Znate li zašto je važno tko nosi vaš glas u Europu?

Znate li zašto je važno tko nosi vaš glas u Europu?
3

Više od polovice zakona, koji se primjenjuju u Hrvatskoj, donosi se u Europskom parlamentu i zato je važno tko nosi vaš glas u Europu.

Kandidate liste br. 20 odlikuju iskustvo i konkretni rezultati. „Začetnici smo brojnih rasprava u Europskom parlamentu, hrvatski glas pronosimo glavnini zastupnika bliskih svjetonazorom, istovjetnim vrijednostima i stajalištima. Otvorili smo teme poput očuvanja jedinstvene kulturne baštine malih ribara u Hrvatskoj i nastavka trgovine sa zemljama članicama CEFTA-e“, izjavio je Tonino Picula, kandidat na listi.

Puna prometna povezanost Hrvatske jedan je od prioriteta liste broj 20. Fondovi EU financiraju projekte poput Pelješkog mosta, projekte od europske važnosti. Lista će gorljivo zastupati interese hrvatskoga juga, a Pelješki most Europu učiniti još prometno povezanijom.

Zajedničko europsko tržište prilika je za hrvatske poljoprivrednike, posebice proizvođače autohtonih hrvatskih proizvoda. Teran i prošek neki su od izvornih hrvatskih proizvoda i zato ih trebamo zaštititi, a idući korak je korištenje sredstava Programa ruralnog razvoja za poticanje njihove proizvodnje.  

Borit će se za mlade u Hrvatskoj. Putem programa „Garancija za mlade“, inzistirat će da prijelaz iz obrazovnog sustava na tržište rada bude brži, jednostavniji i bitno lakši. Zalaganje za ravnopravnost žena i muškaraca te protivljenje GMO proizvodnji važne su teme za kandidate liste broj 20.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zato je važno tko nosi vaš glas u Europu.

Znate li zašto su ovi izbori važni?

Sastav Europskog parlamenta određuje smjer razvoja Hrvatske i Europe. „Posljednjih desetak godina konzervativne stranke imale su većinu u europskim institucijama. Unija još uvijek osjeća rezultate njihova (ne)djelovanja, visoka je nezaposlenost, a izostaje i gospodarski rast. Jačanjem naprednih socijaldemokratskih i liberalnih snaga jačaju i izgledi za brži gospodarski oporavak te okretanje društvu tolerancije i solidarnosti.“, izjavio je Neven Mimica, nositelj liste SDP-HNS-IDS-HSU.  

Kandidati liste br. 20 u zadnjih nekoliko tjedana obišli su cijelu Hrvatsku, saslušali su stvarne probleme i potrebe građana. Ta će saznanja koristiti kako bi nas što bolje i kvalitetnije zastupali u Europskom parlamentu.

Ne zaboravite, 25. svibnja glasate za jednu bolju Europu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a