Obavijesti

Aktivan odmor na dodiru mora i planina na Opatijskoj rivijeri

Aktivan odmor na dodiru mora i planina na Opatijskoj rivijeri
5

Koristeći prednosti svih aktivnosti na moru i u gorju, Liburnia riviera hoteli, najveća hotelska kuća u Opatiji pripremili su posebne pakete smještaja i aktivnosti.

Opatijska rivijera je rivijera na dodiru mora i planina, stoga nudi brojne mogućnosti za rekreaciju na moru i u šumskom zaleđu ali i opuštanje u brojnim hotelima. Aktivni odmor počinje šetnjom uz  more - Opatija se može podičiti najstarijom obalnom šetnicom u ovom dijelu Europe – Lungo mare ove je godine proslavio 102. godišnjicu od kako je sagrađen i spojio gradiće na obali Lovran, Iku i Volosko s Opatijom.

Trekking i planinarenje

Planina Učka u zaleđu Opatije i njezini obronci omogućuju različite aktivnosti – trekking i planinarenje za sve ljubitelje aktivnog odmora. Aktivnosti na moru (surfanje, jedrenje) kao i pod vodom (ronjenje) su traženi u Mošćeničkoj Dragi i na plaži Medveja.  Hotel Admiral u Opatiji jedina je gradska marina u centru grada – kombinacija jedrenja po danu, a uživanja u gradskom životu noću jedinstvena je u Opatiji. 

Koristeći prednosti svih aktivnosti na moru i u gorju, Liburnia riviera hoteli, najveća hotelska kuća u Opatiji pripremili su posebne pakete smještaja i aktivnosti prateći dakako trendove u svijetu. Jedan od aktualnih trendova je cikloturizam, odnosno ponude za bicikliste – rekreativce koji na dva kotača otkrivaju ljepote jednoga kraja. U hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi, malom mjestu na Opatijskoj rivijeri koje je uronjenu u bujnu mediteransku vegetaciju a nalazi se uz samo more, gosti se mogu odmarati uz biking ponudu koja uključuju nekoliko biciklističkih tura. 

Teambuilding na Učki

Aktivan odmor i teambuilding programi na Opatijskoj rivijeri pripremljeni su i za tvrtke i poslovni turizam. U ponudi su teambuildinzi na planini Učki i brojne aktivnosti – snalaženje u prirodi, vožnja biciklom brdskim stazama, trekking i dr. Ovi programi će se ubuduće dalje razvijati kako bi se i individualnim gostima, ne samo grupnima, pružili isti sadržaji i ista razina usluge. 

Gastronomske delicije

Ljubitelji opuštanja i uživanja u gastro delicijama na opatijskoj rivijeri mogu uživati cijele godine. Proljeće je posebno zanimljivo jer donosi brojne gurmanske specijalitete tipične za ovaj kraj. Početkom proljeća jela od šparuga (kako se lokalno nazivaju) posebno su popularna u kombinaciji sa kvarnerskim škampom ili pak mesnim dodacima poput domaće istarske pancete. Jela od šparuga odlično se sljubljuju s popularnim sortama vina, primjerice istarskom Malvazijom koja svojom svježinom dodaje završni dodir svakoj gurmanskoj kreaciji.   

Za holistički pristup vašem odmoru priušite si satove joge i pilatesa, Lungomare jogging ili Arts & Crafts Mediteran - upoznavanje mediteranskog bilja i izrada herbarija. Posebna proljetna ponuda donosi cijene već od 54 eura. Za više informacija pogledajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi