Obavijesti

Allianz predstavlja prvi „Kalkulator zlatnih godina“

Allianz predstavlja prvi „Kalkulator zlatnih godina“
2

Predvidite vašu financijsku budućnost - Hoćete li imati dovoljno za vaše potrebe u mirovini; što možete očekivati, a što već sada možete napraviti?

Ulazak u svijet rada, opremanje životnog prostora, osnivanje obitelji i daljnje školovanje samo su neki od životnih događaja koji nas obvezuju na odgovorno ponašanje i razmišljanje o budućnosti. S ciljem informiranja javnosti o važnosti planiranja financijske budućnosti te na koji im način u tome može pomoći polica životnog osiguranja, Allianz je osmislio prvi „Kalkulator zlatnih godina“ koji na jednostavan i interaktivan način predviđa vašu financijsku budućnost.

Ključ naše budućnosti su odluke koje donosimo danas

„Kalkulator zlatnih godina“ namijenjen je svima koji žele znati što očekivati u mirovini i što mogu poduzeti već danas kako bi si osigurali financijski bezbrižniju budućnost. Kalkulator se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka, a preciznim unošenjem podataka on računa vaše mjesečne prihode i troškove u mirovini, na temelju kojih procjenjuje i iznos potreban za život u zlatnim godinama.

„Svjesni smo da većini građana ovaj kalkulator neće donijeti sretne vijesti o njihovoj budućnosti u mirovini, ali kao lider u životnim osiguranjima smatramo da imamo odgovornost obrazovati građane te ih poticati na odgovorno ponašanje. Sa sve dužom očekivanom životnom dobi, planiranje financijske budućnosti mora postati dijelom današnjeg načina života, a „Kalkulator zlatnih godina“ na jednostavan i pregledan način prikazuje gdje smo sada, što nas očekuje u budućnosti i što već danas možemo učiniti kako bismo financijski osigurali svoju i budućnost naše obitelji“, izjavio je Boris Galić, predsjednik Uprave Allianz Zagreba.

Izazovi sve duže životne dobi

Njemačka će 2050. godine imati veći broj stanovnika starosne dobi između 60 i 75 godina nego onih između 30 i 45 godina. U Japanu je u zadnjih 35 godina očekivana životna dob stanovnika porasla sa 75 na 83. I Hrvatska već spada u „države treće životne dobi“ s preko 18 posto stanovništva iznad 65 godina. Očekivana životna dob pri rođenju ženske djece u Hrvatskoj ove godine je 80 godina, a muške 74. Na 100 stanovnika 28 ih je starije od 65 godina, a očekuje se da će ta brojka do 2050. godine narasti na 51. S rastom očekivane životne dobi ljudi, ugovaranje životnog osiguranja jedna je od važnijih i odgovornijih odluka koje pojedinac može donijeti. No, duža životna dob je i prilika koju je potrebno prepoznati i iskoristiti. Glavna prednost životnog osiguranja je u tome što pruža financijsku sigurnost za slučaj najtežih životnih scenarija, istovremeno omogućuje štednju, a time i bolje planiranje mirovine. Informacije dobivene „Kalkulatorom zlatnih godina“ pojednostavit će i olakšati odluku o ugovaranju police životnog osiguranja jer pitanja i dogovori u sklopu kalkulatora sačinjavaju elemente koji u velikoj mjeri određuju kakva je konkretno polica pojedincu potrebna.

Kalkulator je dostupan putem linka i integralni je dio nove Allianz domene www.zivotno.hr na kojoj se nalazi i multimedijalni film te niz edukativnog sadržaja o važnosti životnog osiguranja. Pozivamo vas da izdvojite malo svog vremena i krenete s Allianzom u prognozu vlastite budućnosti.

Koliko je kalkulator točan?

Kako bi omogućio projekciju budućih primanja i troškova u mirovini,  aplikacija kalkulatora koristi mnoštvo parametara i podataka iz različitih izvora, kao i cjenike postojećih proizvoda Allianz životnih osiguranja. Radi se o nizu pretpostavki koje su podložne budućim promjenama kao što su zakonodavne promjene, promjene osobne financijske situacije, oscilacije ekonomskih i financijskih varijabli i slično. Također, važno je naglasiti da kalkulator uzima u obzir vremenski tok i realnu vrijednost novca na način da uključuje definiranu stopu inflacije (koju korisnik može i samostalno definirati). Isto tako, radi jednostavnosti i lakšeg korištenja kalkulatora za što širi krug korisnika, neke varijable su procijenjene i pojednostavljene, a i svaka osoba i situacija jedinstvena je te je nemoguće uzeti u obzir sve okolnosti koje mogu utjecati na budući mirovinski standard pojedinca.

Unatoč brojnim ograničenjima ovakvog pristupa, želja nam je bila potaknuti ljude na razmišljanje o zlatnim godinama i problemima s kojima bi se mogli suočiti ako se na vrijeme ne pobrinu za svoju financijsku budućnost. Istraživanja pokazuju da vrlo veliki dio populacije, uključujući i dobar dio onih koji imaju neki oblik štednje, nije svjestan dubine vlastitog „mirovinskog jaza“ te nužnosti preuzimanja pune odgovornosti za standard svoje obitelji u mirovini“, dodala je Zrinka Galić, direktorica Sektora životnih osiguranja u Allianzu i naglasila kako ovaj kalkulator trebamo shvatiti kao svojevrstan pregled trenutne situacije s naglaskom na edukaciju i informiranje javnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u