Obavijesti

Aneks Kolektivnom ugovoru o povećanju plaća

 Aneks Kolektivnom ugovoru o povećanju plaća
1

U Autotransu je potpisan aneks Kolektivnom ugovoru kojim je osnovica plaće svim zaposlenicima povećana za 4%. Prosječna neto plaća u Autotransu iznosi 5.336,00 kuna.


U Autotransu je potpisan aneks Kolektivnom ugovoru kojim je osnovica plaće svim zaposlenicima povećana za 4%. Tim potpisom Uprava i Sindikat Autotransa osigurali zadržavanje realnog standarda zaposlenika. Prosječna neto plaća u Autotransu iznosi 5.336,00 kuna.

Prije povećanja plaće u grupaciji Autotrans nabavljeno je novih 30 autobusa u vrijednosti od 24 milijuna kuna. Također je zbog ugovornih poslova zaposleno novih 60 radnika.

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju u Autotransu su izvršene promjene za samostalno obavljanje poslova na tržištima Njemačke, Austrije i Italije. U ovim projektima od posebnog je značaja i njemačka tvrtka Pan Alpen Adria u vlasništvu Autotransa.

Uprava i Sindikat zaključili su da dosadašnje uspješno poslovanje poslovnog sustava koji zapošljava preko 1000 radnika i 400 autobusa može u novim okolnostima poslovanja povećanu konkurenciju stranih prijevoznika i tour-operatora jedino uspješno nastaviti s maksimalnom racionalizacijom poslovanja, osiguranjem standarda zaposlenika i daljnjim razvojem logistike.

Uvođenjem Internet prodaje voznih karata u srpnju 2013. želi se postići izravna komunikacija s korisnicima usluga prijevoza.

Promotivnom akcijom „Idemo na more.hr“ ponuđena je putnicima iz Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Varaždina, Zagreba i Karlovca,  kompletna usluga prijevoza i usluga turističke agencije u poslovnicama u Istri, na Kvarneru i u Dalmaciji.

Posebno iznenađenje  priprema se za učenike i studente sa područja Marinića, Viškova i Kastva, koji će direktnom autobusnom linijom u rujnu 2013. biti povezani s Opatijom i Ikom.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke
FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima