Obavijesti

Antonija Blaće u projektu za razminiravanje Hrvatske!

Antonija Blaće u projektu za razminiravanje Hrvatske!
2

Peugeot Hrvatska i ove je godine pokrenuo akciju protiv mina u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, francuskim veleposlanstvom i RTL Televizijom

Na tragu prošlogodišnjeg uspješno realiziranog projekta koji je Peugeot Hrvatska pokrenuo u suradnji s Uredom za razminiranje Vlade Republike Hrvatske i Veleposlanstvom Republike Francuske, a putem kojeg je prikupljeno 600.000 kuna namijenjenih razminiranju teritorija Republike Hrvatske u okolici Zadra, Peugeot je i ove godine osmislio još jedan originalan projekt humanitarnog karaktera – „2008 protiv mina“, u kojem sudjeluje i RTL Televizija.

Danas u Hrvatskoj još uvijek postoji više od 640 km2 minski sumnjivih površina s više od 74.000 mina. Peugeot Hrvatska i ove je godine pokrenuo akciju protiv mina u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, francuskim veleposlanstvom i RTL Televizijom, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za razminiranje Hrvatske. 

Jedan je od najpoznatijih likovnih umjetnika, slikar i grafički dizajner Boris Bućan, tim je povodom oslikao automobil Peugeot 2008 u stilu svojeg slavnog plakata za balet Igora Stravinskog „Žar ptica". Vozilo je premijerno prikazano javnosti na otvaranju ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, a potom je bilo izloženo u sjedištu automobilske kuće Peugeot, u samom središtu Pariza. Predstavljanju su prisustvovali dr. sc. Dijana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Ivo Goldstein, veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj, proslavljeni umjetnik i autor likovnog rješenja, Boris Bućan, direktor marke Peugeot u Hrvatskoj, Tomislav Miletić te dužnosnici Peugeota.

Glavna svrha vozila 'Peugeot 2008 by Bućan' je humanitarnog karaktera. Naime, ono će 28. studenog ove godine biti predmet humanitarne aukcijske večeri u kojoj će sudjelovati brojne poznate hrvatske tvrtke, a koju će voditi voditeljica RTL Televizije i ambasadorica udruge RTL pomaže djeci, Antonija Blaće. U suradnji s Uredom Vlade RH za razminiranje, sav će prihod s aukcije biti namijenjen razminiranju opasnih površina u Hrvatskoj. 

"Kako se ne bih angažirala oko nečega što nas još uvijek podsjeća na ratna vremena. Stravično je živjeti okružen minama, nema slobode, nema opuštene šetnje u prirodi, čak i ako znaš na kojem su području, pa misliš da ih možeš zaobići, negdje u podsvijesti pritisak postoji. Nadam se da će se skupiti što više sredstava da se napokon i to razminiranje završi. Makar, to su nevjerojatno veliki zahvati. Želim uputiti poseban pozdrav svima onima koji na kraju u praksi razminiraju teren i stavljaju svakodnevno svoj život u opasnost ", rekla je Antonija.

Zaostale mine i eksplozivne naprave prepreka su našoj sigurnosti i razvoju naše zemlje. Pozivom na broj 060 9028 (6,25 kn po pozivu iz fiksne i mobilne mreže) podržite humanitarnu akciju protiv mina!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'
ISPOVIJESTI: KAKO SMO IZBJEGLI SMRT

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'

S vremena na vrijeme, naš unutarnji glas nas navodi da donesemo odluke koje inače ne bismo razmatrali, kao što je odustajanje od putovanja ili iznenada odabiranje druge rute na posao

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta