Obavijesti

Austrijanac pobjedio na Burn Carnival Snowboard Sessionu

Austrijanac pobjedio na Burn Carnival Snowboard Sessionu
13

Nakon kvalifikacijskih vožnji, tijekom kojih je 12 europskih ridera pokušalo izboriti svoje mjesto u finalu, pobjedu na šestom po redu Burn Carnival Snowboard Sessionu odnio je Clemens Millauer

Austrijski snowboarder je prema odluci žirija prezentirao najbolje trikove u disciplini Corner Jump na riječkoj snježnoj stazi tek koji metar uz more. Drugo mjesto pripalo je Slovencu Žigi Rakovcu, dok je treće mjesto osvojio lokalni rider, Luka Ivica iz Rijeke.

Burn Carnival Snowboard Session počeo je u 13:30h kvalifikacijama i isprobavanjem staze koja je nastajala u proteklih nekoliko dana izgradnjom skele visoke čak 12 metara te dovođenjem 100 kubika snijega na Gat Karoline Riječke. Rideri koji su uspjeli doći do svoje pozivnice na Session borili su se za WST bodove i vrijedne novčane nagrade. 

Nakon kvalifikacija, najboljima se pokazalo ukupno devet ridera koji su svoje trikove potom prezentirali pred okupljenim mnoštvom za vrijeme finala pod svjetlima reflektora u večernjim satima: Žiga Rakovec(slo), Luka Podlogar(slo),Nikola Vrhovec(cro), Luka Krajnik(slo), Seppl Ramsbacher(aut), Darko Kastratović(srb),Clemens Millauer(aut), Erik Harc(slo) i Ivica Luka(cro).

Novčanu nagradu od 800 eura osvojio je miljenik žirija i publike Millauer, no i Hrvatska je dobila svojeg predstavnika u top tri ridera – mladi Luka Ivica iz Rijeke osvojio je treće mjesto i putovanje na sljedeći KnockOut Snow Festival. Drugo je mjesto pripalo jednom od najboljih slovenskih ridera, Žigi Rakovcu.

Sada već tradicionalno i najveće snowboard natjecanje na ovim prostorima u organizaciji snowboard kluba Nine i suorganizaciji Turističke zajednice grada Rijeke kroz cijeli je dan pogledalo nekoliko tisuća posjetitelja izuzetno zainteresiranih za zračne vratolomije i snowboarding koji kao olimpijski sport postaje sve zanimljiviji općoj javnosti na ovim prostorima. 

Burn Energy Drink kao generalni pokrovitelj pripremio je i nagradnu igru za sve prisutne posjetitelje, a jednog od sudionika odvest će  na najveće snowboard natjecanje na svijetu Air&Style, koje će se već sljedeći vikend održati u austrijskom Innsbrucku. Nakon proglašenja pobjednika, program je nastavljen u zabavnom tonu uz besplatan koncert grupe Let 3 i nastup DJ-a Filipa Motovunskog u organizaciji turističke agencije Collegium.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi