Obavijesti

Barmeni u Rijeci prikazali su umijeće spravljanja koktela

Barmeni  u Rijeci prikazali su umijeće spravljanja koktela
5

Od 29 barmena njih 12 dobilo je priliku ući u finale natjecanja. U finalu su u 7 minuta morali pokazati izvedbu sa što manje pogrešaka kako bi osvojili nagrade


U caffe-baru / noćnome klubu Karolina u Rijeci 23. i 24. studenoga održano je međunarodno natjecanje barmena Coca-Cola International Flair Open 2015. Udruga konobara i barmena Hrvatske u suradnji s poznatim riječkim klubom Karolina i Coca-Colom kao generalnim pokroviteljem organizirala je natjecanje u slobodnome stilu.

Ostali pokrovitelji zaslužni za realizaciju događaja su: Finlandia Vodka, ODK – Orsadrinks, Hibernum, Bols, Autokuća Dujmović, Dboki sound & light, Barkoncept.hr, Scorpio d.o.o., pizzeria Maslina, Marina Botel, 1 World Hostel i Balance Entertaiment, te također: Grad Rijeka, Primorsko – Goranska Županija, Turistička zajednica Rijeka i Turistička zajednica Kvarner.

Medijski pokrovitelji bili su: 24sata, Turizam info, IN Bar magazin, HRB, PartyHr, Teklić, gloria.hr, net.hr i brojni drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Natjecatelje se ocjenjivalo prema pravilima WFA-a, a čitavo vrijeme natjecatelje je promatrao sudački žiri u kojemu su bili Szaboltcz Szoke iz Mađarske, Adam Branczyk iz Poljske te Španjolac Roberto Gonzales. Prvi dan održane se kvalifikacije u kojima je svaki barmen u četiri minute morao pokazati da zaslužuje nastupiti u finalu, koje se održalo u utorak. Od 29 barmena njih 12 dobilo je priliku ući u finale natjecanja. U finalu su u 7 minuta morali pokazati izvedbu sa što manje pogrešaka kako bi osvojili bogate novčane nagrade.

Od 12 izrazito spretnih i originalnih barmena deset ih je dobilo i novčane nagrade u ukupnome iznosu od 4.000 eura. Prvo mjesto pripalo je Slavi Belyakovu iz Rusije, koji je osvojio glavnu nagradu od 1000 eura, drugo mjesto osvojio je Rodrigo Delpech iz Argentine zastupajući SAD i osvojio 700 eura. Treće mjesto osvojio je Roman Zapata iz Argentine i sa sobom odnio 500 eura, dok je četvrto mjesto osvojio trostruki prvak Hrvatske u Flairu – Karlo Damijanić iz Pule te osvojio 300 eura. Na petome mjestu našao se Sergey Bulakhtin iz Rusije s osvojenih 200 eura, na šestome Eugene Sokolov iz Ukrajine, na sedmome Zsofia Somogyi iz Mađarske. Osmo mjesto osvojio je Radek Sikora iz Poljske, na devetome mjestu našao se Siniša Sinkeey Novković iz Hrvatske te na desetome mjestu Karel Kleinedam iz Češke.

Uz sudjelovanje na natjecanju barmeni su dobili i priliku dodatno zaraditi, i to tako da bočicu Coca-Cole prezentiraju i serviraju na što originalniji način. Pobjednik natjecanja Coca-Cola Premium Serve je Radek Sikora iz Poljske.

Druga kategorija koja se ocjenjivala u nastupu barmena bila je najbolji trik s bocom pokroviteljskoga proizvoda ODK – Orsadrinks. Ta je nagrada iznosila čak 500 eura, a osvojio Eugene Sokolov iz Ukrajine.

Nagradu za najbolju natjecateljicu osvojila je Zsofia Somogyi iz Mađarske te osvojila dodatnih 200 eura.

Na natjecanju je sudjelovalo 29 barmena, koji su u Rijeku stigli iz Poljske, Mađarske, Ukrajine, Argentine, Urugvaja, Italije, Rusije, Hrvatske, Austrije, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Nakon uručenja zahvalnica i nagrada za sve je natjecatelje, uzvanike i goste organizirana zabava (after  party) u klubu Karolina, u kojemu su se svi gosti mogli počastiti koktelima po promocijskim cijenama i slaviti s Coca-Colom i Udrugom konobara i barmena Hrvatske do dugo u noć.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...