Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Od seksi pomagala za vjernike do Putina kojeg baš svi čekaju

Ako ne morate, ne izlazite iz kuće i predlažem da hladno zimsko jutro provedete kod kuće. Idealni recept za to je pustiti malo dobre muzike, napraviti šalicu toplog čaja ili kave i zaronite u ovotjedne linkove.

Autor Marko Rakar / mrak.org

1. Autopilot u Tesli smanjuje postotak nesreća za 40% (i to je država izračunala, to nije marketinška brojka). Stanje autonomnih vozila (report). Koja je budućnost vozača u automobilima koji ga ne trebaju?

2. Navukao sam se zadnjih dana na seriju Ray Donovan (koju možete gledati na Netflixu), toplo preporučujem. Kad smo već kod Netflixa, evo koliko je narastao Netflix u zadnjih deset godinaKreiranje vlastitog sadržaja se opako isplati NetflixuTreba li Disney kupiti Netflix? I zadnje i možda najbitnije ako pratite medije - veliko raspetljavanje, odvajanje sadržaja od medija. Usput i totalno nepovezano, Cadillac je napravio nešto što zovu Netflix za automobile.


Ako vam se dopao ovaj newsletter, možete se besplatno prijaviti i dobiti ga svake nedjelje na ovom linku.
3. InfografikePutin voli da ga drugi čekajusvjetska skijališta i visina snijegažene su izgovorile svega 27% teksta u najpopularnijim prošlogodišnjim filmovimaperiodna tablica pivenajslikanije lokacije na svijetupopularna arhitektura obiteljskih kuća (ok, u Americi), Trumpov kabinet je najmanje spolno i rasno raznolik još od vremena Reagana.

Infographic: Putin Likes To Keep Other World Leaders Waiting | Statista
You will find more statistics at Statista

4. I dok je Donald Trump prisezao za predsjednika, ekipa je doslovce preuredila Bijelu Kuću, sve u pet sati. I da dodamo malo soli na ranu, evo principijelnog razloga zašto je Hillary izgubila izbore (po meni, ima cijela top lista ali ovo je uz FBI pismo po meni ključni propust). Jeste li pročitali knjigu "Dvadeseti dan siječnja", jer ako niste imate sjajnu priliku promatrati je iz prvog reda sljedeće četiri godine.

5. Kako je Island drastično srezao maloljetničko pijanstvo i upotrebu droga (i zašto to ne bi funkcionirali kod nas).

6. Kratki filmićiskejtanje prstimakako Louis CK priča vicod 1700 sabotaža dalekovoda za njih 879 su bile odgovorne vjevericepolo utakmica na unicikluKinezi koji šiju donji vešnajbolji skeč iz sedamdesetih10 najgorih obradaWeird Al objašnjava AutoTune.


7. Robot novinar je napisao i objavio svoj prvi članak. Tekst od 300 riječi je napisao u jednoj sekundi.


Jednom tjedno (nedjeljom ujutro, taman u doba jutarnje kave) šaljem odabir desetak tema o kojima niste imali priliku čitati u domaćim medijima, a koje smatram bitnima. Prethodne newslettere možete pregledati u arhivi newslettera.
8. Prije neki dan sam na veleučilištu Vern sudjelovao u projekciji filma Zero Days (svakako pogledajte dok ga ne skinu s YouTubea), tema dokumentarca je cyberwarfare (o kojem sam pisao nedavno) a specifično se bavi Stuxnet virusom (o kojem sam također pisao ranije). A evo i jednog malo detaljnijeg profila o liku koji je napravio Mirai botnet (o kojem se pak puno priča posljednjih mjeseci).

9. Japan ima zanimljivu shemu oko prikupljanja poreza gdje možete dio svojih poreza poslati u npr. svoj rodni grad. Neka područja sada aktivno reklamiraju i traže građane koji će dio poreza pripisivati njima.

10. Seksualna pomagala za religiozne parove su sada moda, a ima ih svakakvih za: kršćane (i još kršćana),  židove ili muslimane. Ove dućane treba svakako razlikovati od onih koji koriste religiozne motive za seks igračke (ovaj link fakat ide na vlastitu odgovornost).

Marko

Izvorni newsletter pročitajte ovdje, a pretplatite se ovdje

O autoru:


Marko Rakar je komunikacijski i politički savjetnik iz Zagreba, a posljednjih nekoliko godina se uglavnom bavi otkrivanjem nepravilnosti u financijskom poslovanju. Nedjeljno-jutarnji newsletter stvara već tri godine. Blog piše od 2004. na ovoj adresi, a možete ga pratiti i preko Facebooka ili Twittera.


 

Message