Obavijesti

News

Komentari 12

Krvava pljačka Fine: Opet im sude za ubojstvo dva zaštitara

Krvava pljačka Fine: Opet im sude  za ubojstvo dva zaštitara
3

Osuđujuće presude Vrhovni sud potvrdio je za pokajnika Ivana Boršića koji je dobio 10 godina, Ivana Štrka koji je dobio 10 godina te Dražena Elčiću koji je dobio 6 god.

VIDEO

Nisam kriv, rekao je Dubravko Žugelj, optužen da je u krvavoj pljački poslovnice Fine u Zvonimirovoj u Zagrebu 5. rujna 2005. ubio zaštitare Dragu Renara i Stipu Mušana

Time je na Županijskom sudu u Zagrebu, nakon što mu je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu na 40 godina zatvora, suđenje Žugelju i još četvorici počelo ispočetka. Presude su ukinute i Anti Rosi koji je u bijegu te je u odsutnosti bio osuđen na šest godina, Fehku Imamoviću, koji je zbog četiri druge pljačke bio osuđen na osam godina, Mariju Paliću, koji je za ista djela dobio pet godina, te Jurici Tumapaku, koji je dobio četiri i pol godine. Tumpak, Palić i Imamović također su rekli kako nisu krivi.

U pritvoru je samo Žugelj koji u Remetincu može ostati do listopada.

Potvrđene presude Boršiću, Štrku i Elčiću

Osuđujuće presude Vrhovni sud potvrdio je za pokajnika Ivana Boršića koji je dobio 10 godina, Ivana Štrka koji je također dobio 10 godina te Dražena Elčiću osuđenog na šest godina zatvora. Boršić je u novom postupku danas trebao biti saslušan kao svjedok.

- Ne osjećam se dobro. Imam problema sa srcem - rekao je Boršić sutkinji Jasni Smiljanić dodavši kako je prije mjesec dana naručen na pet zdravstvenih pregleda od kojih nije obavio niti jedan. Sutkinja je zbog toga sljedeću raspravu zakazala za 16. srpnja.

Boršić bi u ovom postupku trebao biti ključni svjedok. Naime, na osnovi njegova, te iskaza ostalih okrivljenika koji su na prvome ispitivanju na policiji priznali nedjela, dobrim dijelom ostali sudionici pljačkaških pohoda su osuđeni. No, Boršić i ostali poslije su se na glavnoj raspravi branili šutnjom te ih ostali okrivljenici koje su teretili nisu mogli ispitati.

To je glavni razlog zašto je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu u odnosu na Žugelja, Rosu,Tumpaka, Imamovića i Palića.

Odvjetnik: Žugelj nije sudjelovao ni u pljački niti u ubojstvu

- Moj branjenik nije sudjelovao ni u pljački niti u ubojstvu. Boršić, koji je osuđen za trostruko ubojstvo, i koji je naručio ubojstvo Ante Rose tvrdi da on nije bio u poslovnici Fine tijekom pljačke. No, obrana tvrdi da je - rekao je u uvodnom govoru odvjetnik Krešimir Krsnik, koji brani Dubravka Žugelja

Dodao je kako su dokazi protiv njegova klijenta samo iskazi Boršića i njegova bratića Tucmana, koji je pod Boršićevim utjecajem. Osvrnuo se i na Žugeljov DNK nađen na kapi pronađenoj u zapaljenom VW Passatu nađenom nakon pljačke Finine poslovnice.

- Na kapi nema tragove čađe.Tko zna da je netko nije podmetnuo? Nadalje, tragovi DNK-a ne mogu postojati nakon temperature od 400 stupnjeva Celzijevih, a znamo da je auto gorio i da su temperature bile više - istaknuo je Krsnik ukazujući u kojem smjeru će ići obrana. 

Odvjetnici ostalih optuženika također tvrde da su njihovi klijenti mahom optuženi na temelju Boršićeva iskaza.

Podsjećamo, za ubojstvo dvojice zaštitara prvo je bio optužen Nenad Filipović i još šestorica. No sudac Zdravko Majerović zaključio je kako nema dokaza da su sudjelovali u pljački Fine u Zvonimirovoj ulici 5. rujna 2005.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...