Obavijesti

News

Komentari 16

Nakon tri sata ispitivanja Tadić i Ivić dobili su 30 dana pritvora

Nakon tri sata ispitivanja Tadić i Ivić dobili su 30 dana pritvora
7

Odvjetnica Drage Tadića je pred sudom kazala kako pritvor 'nije osnovano određen, jer je jedini svjedok saslušan i ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoka'

VIDEO

Drago Tadić, predsjednik uprave Osijek-Koteksa i Damir Ivić, bivši direktor marketinga te građevinske tvrtke, provest će u pritvoru najmanje 30 dana. Tako je u nedjelju, nakon gotovo trosatnog ispitivanja, odredio istražni sudac osječkog Županijskog suda. Tadićeva odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je da pritvor "nije osnovano određen, jer je jedini svjedok saslušan i ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoka".

Inače, u nedjelju je Uskok na svojim internetskim stranicama objavio nalog o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita u gospodarskom poslovanju, zloporabe položaja i ovlasti te poticanja i pomaganja na zloporabu položaja i ovlasti. Uskok ne navodi imena okrivljenika – Drage Tadića, Damira Ivića i Ramiza Pandžića nego samo godišta njihovog rođenja.

Uskok sumnja da su Tadić i Ivić u cilju pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi zatražili od Ramiza Pandžića da isporučuje šljunak Osijek-Koteksu te im još isplaćuje "na ruke" tri kune po svakom isporučenom i naplaćenom kubnom metru šljunka tijekom cjelokupnog trajanja njihove poslovne suradnje na izgradnji Slavonike. Pandžić je pristao na dogovor te je Osijek-Koteksu isporučio 879.926,44 kubnih metara šljunka ukupne vrijednosti od 64.189.058,77 kuna pri čemu su Tadić i Ivić na ime dogovorene nepripadne provizije primili 2.631.212,00 kuna. 

Uskok sumnjiči Tadića i da je od 24. kolovoza 2005. do 29. prosinca 2006., radi pribavljanja imovinske koristi za sebe, odobrio izdavanje mjenica Osijek-Koteksa Pandžićevoj tvrtki uz uvjet provizije, premda je znao da su obrt i trgovačko društvo Ramiza Pandžića u teškoj financijskoj situaciji te da nisu pribavljeni instrumenti osiguranja povrata sredstava u slučaju neispunjenja obveza. Tadić je izdao 29 mjenica ukupne vrijednosti 31.539.970,40 kuna koje je Pandžić eskontirao u raznim bankama, a Tadiću je, na ime dogovorene nepripadne provizije predao 2.223.000,00 kuna čime je Osijek-Koteks oštećen za najmanje 4.993.521,20 kuna na ime plaćenog a neisporučenog šljunka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...