Obavijesti

News

Komentari 316

Odgodili odluku o jamstvu za Sanadera: Nepotpuni zahtjev?

Odgodili odluku o jamstvu za Sanadera: Nepotpuni zahtjev?
4

Jedna nekretnina je kuća u Zagrebu u vlasništvu Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, a druga je dio obiteljske kuće Mirjane Sanader koji nije pod blokadom

VIDEO

>>> Zadnje informacije

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je da je za sada odgođeno odlučivanje o ponuđenom jamstvu. Sud  je ustvrdio da ponuđena dokumentacija nije dostatna, te će tražiti od obrane da dostavi potrebne dokumente prije nego što se nastavi odlučivanje

Ponudili kuće odvjetnika Suića i dio kuće Mirjane Sanader

Sanaderova obrana pronašla je način kako uplatiti jamčevinu za njega. Vrhovni je sud, podsjetimo, ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija, a Ivo Sanader, kako bi izašao iz pritvora mora platiti 12,4 milijuna kuna jamčevine. Njegovi su odvjetnici, navodno "pronašli" dvije nekretnine koje će založiti.

- Love nema, ali imamo dvije nekretnine koje ćemo ponuditi - rekla nam je odvjetnica Jadranka Sloković i dobacila kako će svi biti iznenađeni kada se sazna o čijim nekretninama se radi. Očito je riječ o skupim objektima kada su samo dva dostatna da pokriju cijelu jamčevinu.

Jedna nekretnina je kuća u Zagrebu u vlasništvu Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, koja je procijenjena na 9 milijuna kuna, a druga nekretnina je dio obiteljske kuće Mirjane Sanader u Kozarčevoj ulici, koji nije pod sudskom blokadom.

Vijeće će koje će procijeniti jesu li te predložene nekretnine adekvatne, odnosno vrijede li 12,4 milijuna kuna.

Dvije varijante: Na slobodi već danas ili idući tjedan

Ako su adekvatne, onda postoje dvije varijante. 

Prema jednoj, USKOK ima pravo žalbe Vrhovnom sudu na odluku o jamčevini, te Sanader neće moći izaći iz Remetinca prije idućeg tjedna. No, prema drugoj varijanti, Sanaderovi odvjetnici tvrde da USKOK nema pravo žalbe. U tom slučaju, Sanader bi već danas mogao ići na Županijski sud gdje će se očitovati da prihvaća uvjete jamstva i da neće napuštati Hrvatsku. Nakon toga, vraća se u Remetinec, gdje se razdužuje i izlazi na slobodu.

Nepravilnosti u zahtjevu?

Ipak, čini se da je Sanaderov izlazak iz pritvora u petak upitan. Naime,  kako se doznaje, čini se da je sudsko vijeće našlo neke nepravilnosti u zahtjevu za jamčevinu za Ivu Sanadera. 

Bebić: Sudili su mu kao na Divljem zapadu

U četvrtak su Sanaderovi prijatelji Luka Bebić i Jerko Rošin rekli da su spremni ponovno svojim nekretninama jamčiti da Sanader neće pobjeći ako ga puste na slobodu. Podsjećamo, prije nekoliko godina nekretnine su založili i Sanaderova supruga Mirjana te njegov prijatelj Mario Zubović. Međutim, ni to nije bilo dovoljno nego su morali još skupiti 300.000 eura gotovine. 

- Ja sam i prije 5 godina bio siguran da Sanader neće pobjeći pa sam zato jamčio nekretninom, Spreman sam to učiniti ponovno. Njemu su sudili kao na Divljem zapadu: 'Evo konjokradice! Objesimo ga pa ćemo mu poslije suditi' - rekao je Bebić.

Osim što mora platiti jamčevinu, Ivi Sanaderu je sud odredio mjere opreza. To znači da će mu privremeno oduzeti putovnicu i da će se u određenom vremenskom razdoblju morati javljati svaki prvi ponedjeljak u mjesecu sudu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 316
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.