Obavijesti

News

Komentari 175

USKOK će pretresti i imovinu članova Vidoševićeve obitelji

USKOK će pretresti i imovinu članova Vidoševićeve obitelji
5

Terete ga za udruživanje u zločinačku grupu radi počinjenja kaznenog djela. Nakon ispitivanja, sudac istrage će odrediti hoće li ići u pritvor, ili će se braniti sa slobode

VIDEO

Istragu protiv Nadana Vidoševića, koji je u srijedu suspendiran s dužnosti predsjednika HGK,  preuzeo je USKOK, a tijekom dana će ga odvesti na ispitivanje zbog sumnje na udruživanje u zločinačku grupu radi počinjenja kaznenog djela, piše dnevnik.hr. 

Istražitelji će nastaviti s pretragom Vidoševićevih nekretnina kao i više kuća i stanova koji su upisani na imena članova njegove obitelji

Nakon ispitivanja koje se očekuje iza 15 sati, sudac istrage će odrediti hoće li se Vidošević braniti sa slobode ili će mu odrediti jednomjesečni pritvor.

Inače, nakon što je noć proveo u pritvoru, Vidošević je u srijedu ujutro prevezen u svoju vilu na Gornjem Prekrižju, a zatim na ispitivanje u USKOK. Vidoševića će braniti odvjetnik Dražen Delač. Riječ je o odvjetniku koji je inače zastupao stranke po službenoj dužnosti.

Podsjetimo, Vidošević je uhićen u utorak ujutro zbog sumnje da je sudjelovao u aferi u kojoj je iz HGK, kojoj je bio na čelu 18 godina, izvučeno 32 milijuna kuna. 

HGK Vidoševića suspendirao s dužnosti 

Na izvanrednim sjednicama Nadzornog i Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore odlučeno je kako se s mjesta predsjednika HGK suspendira dosadašnji predsjednik Nadan Vidošević, piše Večernji list

Za novog vršitelja dužnosti izabran je Darko Petričević koji je rekao kako će funkciju obnašati u tranzicijskom periodu. 

- Skupština HGK će 15.11. odobriti ove odluke Uprave, potom će se idući tjedan sastati Uprava kako bi se pripremili za izbor novog vodstva. Novo vodstvo izabrat će skupština HGK - rekao je Petričević. Dodao je kako je jako iznenađen situacijom oko Vidoševića.

Svega sat vremena kasnije, kada se saznalo da se protiv Petričevića vodi nekoliko kaznenih postupaka, Uprava HGK ga je brzo smijenila s mjesta vršitelja dužnosti.  No, nakon toga se pojavila informacija da će Petričević ipak ostati na dužnosti do petka.

Odvjetnik: Peternel još nije iznosila obranu

Davorin Budin, odvjetnik Zdenke Peternel, desne ruke Nadana Vidoševića, u srijedu poslijepodne je ispred USKOK-a izjavio kako njegova klijentica, koja je u pritvoru, još nije iznosila obranu. 

- Formiranje spisa je u tijeku i kada to bude gotovo, iznijet će obranu i očitovati se o činjeničnim nalazima - rekao je Budin. 

>>> Vrijede milijune: Vidošević je slike čuvao u tajnom bunkeru

>>> Komerički: Kuvertirani novac davao sam Nadanu Vidoševiću

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa