Obavijesti

Daruvarske toplice - centar prirodnog liječenja neplodnosti

Daruvarske toplice - centar prirodnog liječenja neplodnosti
4

Ljekovitost termalnih izvora daruvarskog kraja spoznali su još stari Rimljani, od tada do danas, taj čudesni dar prirode vraća zdravlje i vitalnost ljudima!

Milijuni ljudi diljem svijeta, a u zapadnim zemljama oko 15% parova, ne uspijeva začeti dijete, a uzroci za to su različiti. Liječenje neplodnosti prirodnim čimbenicima, napretkom na području medicine došlo je u drugi plan ili je zaboravljeno. No, prirodni faktor je uvijek važan. Prirodna pomoć liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama idealan je spoj prirodnog okruženja, termalnih voda, ljekovitog blata i stručnog liječenja.

Daruvarske toplice, suvremeno oblikovan centar očuvanja zdravlja, nenametljivo uklopljen u prirodu, jedne su od vodećih institucija za prirodnu pomoć liječenju neplodnosti i medicinsku rehabilitaciju u Hrvatskoj. Smještene su na samim izvorima ljekovite termalne vode, a okružene višestoljetnim parkom. Zdravstveni program „Radost života“ koji se provodi u Daruvarskim toplicama, prirodna je pomoć pri liječenju neplodnosti, ali i odlična priprema tijela za postupak medicinske potpomognute oplodnje. Minimalno trajanje programa je 10 dana, a preporučeno trajanje je 21 dan. 

Pomoću programa „Radost života“  najbolje rezultate u liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama imale su pacijentice kod kojih je zbog kronične upale adneksa bilo nemoguće začeće, zatim one nakon mikrokirurških zahvata na tubama te one sa neredovitim menstruacijskim ciklusom ili hormonalnim poremećajem.

Uz pomoć termomineralnih voda i mineralno-ljekovitog blata – fanga, te fizikalnih postupaka, u Daruvarskim toplicama uspješno se provodi liječenje kroničnih upala ženskih genitalnih organa, primarnog i sekundarnog steriliteta, postoperativnih infiltrata nakon ginekoloških operacija, hormonalnih poremećaja, disfunkcije jajnika. Ljekovitost termalne vode i fanga očituje se u smanjenju upalnih otoka, uspostavljanju pravilne hormonalne funkcije, poboljšanju prohodnosti jajovoda, te boljoj funkciji jajnika i maternice. Nepravilne, bolne ili preobilne menstruacije kojima je uzrok hormonalni poremećaj, također vrlo dobro reagiraju na ovaj vid liječenja. Rezultati su prestanak bolova i redovitost mjesečnice.

Balneoterapija ima kompleksan učinak – utvrđeno je fizikalno i kemijsko djelovanje vode i fanga. Fizikalno djelovanje kupelji u termalnoj vodi ima termički učinak, dok se kemijsko djelovanje sastoji u djelovanju iona minerala na način da dolazi do hiperemije, smanjenja upale te poboljšanja funkcije jajovoda. Fango ima također termički učinak kao i kupelji. Kemijski učinak fanga sastoji se u resorpciji tvari koje djeluju na hipofizu, a posredno pozitivno i na ostale žlijezde sa unutarnjim izlučivanjem. Što se tiče utjecaja fanga na kronična upalna žarišta –  djelovanje je analgetsko, protuupalno i antiedematozno.

Dokaz da termalna voda i fango  imaju utjecaj na funkcije u organizmu je poznata baleoreakcija, koja se javlja nakon 3 do 6 kupelji i fango omota.  Balneoreakcija je oblik pozitivnog stresa izazvan primjenom prirodnih ljekovitih činitelja.

Osim zdravstvenog programa pomoći u liječenju neplodnosti, Daruvarske toplice uz primjenu termalne vode i mineralnog blata ( fango), provode i zdravstveno- rehabilitacijske programe liječenja lokomotornog sustava, wellness- spa programe te sportsko-rekreacijske programe.

Uz prirodne ljekovite činitelje i suvremene terapijske procedure Daruvarskih toplica postići ćete željene rezultate liječenja.

Za više informacija obratite se na: Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, tel. 043/, 623 702, 623 623, 623 632 www.daruvarske-toplice.hr , E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr;

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena