Obavijesti

Dokazano - LED rasvjeta ne znači i skuplja investicija

Dokazano - LED rasvjeta ne znači i skuplja investicija
6

ENERGYPLUS d.o.o. projektira i proizvodi opremu za energetsku učinkovitost te dijelove sustava uređaja obnovljivih izvora energije koje i montira.

Tvrtka ENERGYPLUS d.o.o. sa sjedištem u Ludbregu bavi se projektiranjem i proizvodnjom opreme za energetsku učinkovitost kao i proizvodnjom  dijelova i montažom sustava uređaja obnovljivih izvora energije. (fotonaponskim sustavima i vjetrogeneratorima).

Ono po čemu se posebno izdvaja je proizvodnja profesionalne energetski učinkovite LED rasvjete za vanjske i unutarnje prostore. Posebnost ENERGYPLUS-a je izrazita inovativnost  u traženju novih proizvodnji te visoka kvaliteta proizvoda bazirana na vlastitom razvoju. Opredjeljena je, kako nam kaže voditeljica marketinga tvrtke Nikolina Dušak, isključivo za proizvodnju premium svjetske kvalitete.

Tvrtka je moderno organizirana s maksimalnom podrškom IT tehnologijama. Poduzeće ima 29 godina iskustva u različitim oblicima srednje serijskih i visoko serijskih proizvodnji. Tvrtka trenutno zapošljava 84 djelatnika i raspolaže s proizvodnim halama koje se prostiru na 3700 m2. Osnovana je 1985. godine kao samostalni obrt, a nakon toga prošla je transformaciju nekoliko  'joint venture' poduzeća. Sjedište poduzeća nalazi se u industrijskoj zoni Ludbreg-istok. Od početka 2010. godine ENERGYPLUS d.o.o. u potpunosti je u vlasništvu Zvonka Magića.

S ciljem razvoja LED industrije u Hrvatskoj, ENERGYPLUS d.o.o. odabran je kao nositelj klastera domaćih proizvođača kao zajednički poduzetnički projekt dviju tvrtki (Data Link i ENERGYPLUS). Klaster se širi i okuplja trenutno Data Link, Metal-product, Šestan-Busch, Omega, Gumiimpex, ENERGYPLUS, te drge manje tvrtke.

Klaster je nastao kao produkt kapitalne i strateške suradnje domaćih partnera sa zajedničkom namjerom postizanja sinergije u rješenjima, proizvodima i zajedničkom nastupu na domaćem i regionalnom tržištu. Iako neformalan, klaster je utemeljen na razvoju, projektiranju i proizvodnji novih serija rasvjetnih tijela u LED tehnologiji visoke energetske učinkovitosti i ekološke besprijekornosti čemu svaki sudionik doprinosi po principu izvrsnosti sa vlastitom proizvodnjom onih komponenti u kojima je najbolji i već prepoznatljiv na tržištu.

Na taj način sve što je moguće primijeniti u proizvodnji dobavlja se na hrvatskom tržištu od domaćih proizvođača pri čemu svaki član klastera ulaže u svom segmentu u razvoj tehnologije, automatizaciju i robotiku uz zajedničko preuzimanje poslovnog rizika. Komponente koje nisu dobavljive na hrvatskom tržištu nabavljaju se isključivo od provjerenih partnera iz SAD-a i Europske unije.

Poslovni ciljevi poduzeća ENERGYPLUS mogu se svesti, kako nam kaže Zvonko Magić, predsjednik Uprave, na osnovne principe kojih se tvrtka pridržava: ponuditi tržištu nove kvalitetne i konkurentne proizvode koji mogu zadovoljiti sve potrebe krajnjih kupaca, brza implementacija proizvoda i rješenja spremnih za tržište uz vlastiti razvoj te tržišno pozicioniranje u domeni energetske učinkovitosti širenjem prodajne mreže i kanala distribucije.

Strateški su ciljevi poduzeća, jačanje domaće industrije bazirane na LED tehnologiji te pozicioniranje moderne i visoko tehnološke industrije u Hrvatskoj u odnosu na širu regiju.

Iskorak U Inozemstvo - ENERGYPLUS EUROPE GmbH

Inozemno tržište sve više prepoznaje kvalitetu i visoku efikasnost palete proizvoda ENERGYPLUS profesionalne industrijske LED rasvjete. Interes je posebno pojačan nakon vrlo uspješnog nastupa na najvećem međunarodnom sajmu LIGHT + BUILDING  u Frankfurtu, početkom mjeseca travnja. Radi potrebe internacionalizacije poslovanja uskoro će biti registrirano društvo ENERGYPLUS EUROPE GmbH sa sjedištem u Njemačkoj kojim će se pokrivati sve tržišne potrebe za područje središnje i zapadne Europe. Posebno se ističe interes za High Bay 380 paletu proizvoda koja je u mogućnosti pokriti sve zahtjeve vezano za industriju, komercijalne objekte i vanjsko okruženje.

Izuzetan je privilegij dok uviđate da najzahtjevnije europsko tržište traži proizvode i rješenja nastala u Hrvatskoj i nalazi ih u našim proizvodima.

Uz to, od ovog mjeseca, proizvodi iz Hrvatske  istovremeno su dostupni u petnaest europskih zemalja, te smo uvjereni da će ih tržište svakako prepoznati s obzirom na energetsku učinkovitost, trajnost,  kvalitetu  i konkurentnu cijenu.

ENERGYPLUS je do sada razvio industrijska LED rasvjetna tijela koja su najučinkovitija zamjena za energetski neučinkovitu klasičnu rasvjetu, pogodne su za industrijske i proizvodne pogone, trgovačke centre, skladišta, nadstrešnice i druge prostore. Omogućuju uštedu energije od 50 do 80 % u odnosu na postojeću natrijevu, živinu i metal- halogenu rasvjetu. Usto, razvili su i E+LINE, kao i E+TUBE linije tračnih rasvjetnih tijela namijenjenih osvjetljavanju interijera. Radi se o  ekološkoj i niskoenergetskoj zamjeni za fluorescentnu rasvjetu, a pogodne su za ugradnju u uredima, hodnicima, industrijskim postrojenjima, hladnjacima, restoranima i drugim unutarnjim prostorima.

Kao treću komponentu LED rasvjetnih tijela razvili su E+DOVE liniju niskoenergetske LED ulične rasvjete prikladne za osvjetljenje prometnica različitih klasa, parkirališta i svih drugih vanjskih prostora. Četiri tipa E+DOVE vanjske rasvjete s instaliranih 36W, 72W, 108W i 144W LED-a uspješno zamjenjuju klasičnu živinu kao i natrijevu rasvjetu pri čemu daju isti ili veći svjetlosni tok uz uštedu u električnoj energiji od 50% do 80%.

Svi proizvodi nastali iz radionice ENERGYPLUS-a i Data Link-a i potpunosti su upravljivi i kompatibilni sa svim važećim standardima upravljanja prisutnima na svjetskom tržištu. Uz to, komuniciranje s inteligentnim upravljanjem doprinosi dodatnim uštedama u korištenju rasvjete pa se i investicija u pametni sustav upravljanja svakako preporuča prilikom realizacije ugradnje LED rasvjete u proizvodni pogon. Uz rasvjetu je moguće koristiti i različite senzore (senzore pokreta, lux senzore...) što dodatno olakšava komunikaciju sa prostorima koji se koriste prema potrebi i nivou prisutnosti prirodnog svjetla.

S obzirom na prepoznavanje LED tehnologije kao općeg standarda sa sve širom primjenom, kao na i  kontinuiran razvoj palete proizvoda baziranih na LED tehnologiji, što se tiče ENERGYPLUS ovdje priča tek počinje.

"Stoga se u suradnju i dalje mogu uključiti svi kojima je u interesu jačanje domaćeg tržišta i industrije energetske učinkovitosti, od domaćih tvrtki proizvođača do subjekata koji putem energetske učinkovitosti žele potaknuti vlastiti rast poslovanja kao i onih koji su spremni kapitalno podržati i sudjelovati u razvoju industrije energetske učinkovitosti a koja raste po iznadprosječnim stopama", ističe Krunoslav Lisjak, savjetnik Uprave.

Više o temama vezanim za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!