Obavijesti

Show

Komentari 163

HRT je odlučio: Hrvatska 2014. godine neće ići na Eurosong

HRT je odlučio: Hrvatska 2014. godine neće ići na Eurosong
4

U priopćenju za javnost HRT-a stoji kako imaju u vidu tešku gospodarsku situaciju Hrvatske te vode računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa

VIDEO

Hrvatska radiotelevizija kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na slijedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji. O svemu je HRT obavijestio medije priopćenjem za javnost, a razlozi za neodlazak na Eurosong su većinski financijski.

- Ovisno o interesu javnosti i gledatelja, HRT će naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga. Kao javni RTV servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa.

Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu.

Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i recesijom. Unatoč tome, HRT svoja sredstva neprekidno ulaže u podizanje kvalitete programa i ispunjavanje svoje javne funkcije - javljaju iz HRT-a.

Nitko se nije uspio plasirati u finale - Klapa s mora, Nina Badrić, Daria Kinzer...

Hrvatsku je 2013. godine predstavljala šesteročlana Klapa s mora koja se nije uspjela plasirati u finale. Čitatelji 24sata Klapi s mora nisu predviđali pretjerano velik uspjeh na Eurosongu. Najviše njih reklo je da klape nisu za takva natjecanja te da smo trebali poslati nekog drugog izvođača. Odmah nakon toga, većina je rekla da je izbor Klape s mora za predstavnike na Eurosongu veliki promašaj. Godinu dana prije njih natjecala se Nina Badrić s pjesmom 'Nebo' koja se također nije uspjela plasirati u finale. Na Eurosongu u Düsseldorfu 2011. bila je Daria Kinzer s pjesmom Borisa Đurđevića 'Celebrate' koja je također ostala bez finala.

Klapa s mora ne ide u finale Eurosonga: Nismo razočarani

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...
Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment
NAKON TEŠKOG TJEDNA

Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment

Mislim da je Lovre očekivao da ću napisati da ostajem i nije shvatio koliko je ovo mene pogodilo, emotivno je rekla Klara