Obavijesti

Drvene palete za jednostavnu izradu modernog namještaja

Drvene palete za jednostavnu izradu modernog namještaja
11

Iza brenda Sklepaj.me krije se ideja koja je svoje mjesto pronašla i na projektu Urbani vrtovi. Ako vas zanima kako jednostavno izraditi moderan komad namještaja, na pravom ste mjestu

Genijalna ideja izrade modernog namještaja po povoljnim cijenama krije se iza brenda Sklepaj.me. O samoj ideji, te cjelokupnoj izradi namještaja od drvenih paleta, kao i o sudjelovanju na projektu Urbani vrtovi, razgovarali smo s gospodinom Matijom Kašnerom, čovjekom koji stoji iza brenda Sklepaj.me.

Što općenito mislite o projektu Urbani vrtovi?

Čim sam dobio poziv sudjelovati nisam ni sekunde dvojio. Smatram da je povezanost s prirodom u urbanim središtima jako važna za građane jer od prirode sve potiče i zbog ubrzanog načina života vrlo je korisno da građani mogu sudjelovati u proizvodnji hrane za svoje potrebe. Svi eventi su bili super organizirani, ekipa organizatora je odlična i želim im da i dalje vrtlare po Hrvatskoj.

Na koji ste način sudjelovali na projektu Urbani vrtovi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I u Osijeku i u Zagrebu sam izradio nekoliko dvosjeda od paleta. Točnije, koristio sam dvije palete za jedan dvosjed i takvih cca 7 dvosjeda napravio sam u suradnji s novo upoznatom ekipom naših poznatih akademskih umjetnika Nikoline Ivezić i Petra Hranuellia. Na oba eventa su se i građani uključili u izradu i uređivanje vrtnog namještaja i na taj način su zapravo sami sebi napravili namještaj.

Čime se točno bavite? Od čega se sastoji vaša ponuda?

Bavim se izradom namještaja od rabljenih drvenih paleta. Pod brendom sklepaj.me već punu godinu i pol dana izbacujem različite komade namještaja, od vrtnih sjedalica, stolića i ležaljki do bračnih i dječjih kreveta, svjetiljka, teglica za cvijeće i sl. Zapravo radim ono što klijenti požele, naravno u ukviru svojih mogućnosti.

Što sve možemo napraviti od paleta i koliko je komplicirana izrada namještaja od paleta?

Od paleta možemo napraviti različite vrste unutarnjeg i vanjskog namještaja, dokle god taj namještaj ide u stilu interijera ili eksterijera koji se uređuje. Taj industrijski stil uređenja u zadnje vrijeme je hit među populacijom srednje dobi i zato je tako dobro prihvaćen. Namještaj od paleta je povoljan cijenom, a istodobno vrlo čvrst i dugotrajan. Složenost izrade varira od toga što se radi, npr. ako se radi po mjeri onda je izuzetno složeno skrojiti paletu da odgovara mjerama koje se traže. Ako kupca zadovoljavaju mjere palete onda izrada i nije tako složena.

Na koji način djelujete i kako se može doći do vas?

Na Facebook stranici  Sklepaj.me najčešće dobivam najviše upita i većinu komunikacije s klijentima odrađujem tako. I preko web stranice www.sklepaj.me imam dosta upita, preko maila matijakasner@gmail.com pa i preko mobitela 098/493-984. Tko želi uvijek može doći i do sklepaj.me radionice u Kutini i uživo se uvjeriti kakav namještaj radimo.

Koji su, prema Vašem mišljenju, najzanimljiviji komadi namještaja koje ste izradili?

Volim sve što je modularno pa sam tako napravio niz sjedalica odnosno fotelja koje se rasklapaju u ležaj. Napravio sam i krevet na kat od paleta, pomičnu svjetiljku, rasklopivi krevet/kauč. Šta god nekome padne na pamet, ako je izvedivo za napraviti ja to napravim.

Možete li navesti nekoliko zanimljivih, a jednostavnih savjeta kako izraditi namještaj?

Ako imate volje, vremena i prostora i želite si napraviti jednostavan komad namještaja jednostavno uzmete dvije dobre paleta istih dimenzija, jednu odrežite na polovici uz kocku, drugu odrežite na kraju isto uz kocku. Djelove koje ste odrezali iskoristite kao "nogice" na koje ćete staviti onaj dio koji ste odrezali u polovici, to će vam biti sjedeći dio. Drugi dio koji ste odrezali na kraju uz kocku će vam biti naslon i taj dio pričvrstite uz sjedeći dio. Prethodno sve dobro obrusite zbog iverja, po želji pobojate i imate jednostavan namještaj od paleta za svoj vrt.

Ako vam je sve to komplicirano jednostavno se javite na www.facebook.com/sklepaj.me u inbox ili na mail matijakasner@gmail.com!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina