Obavijesti

Sport

Komentari 15

Green Gold ugostio amaterske borbe u tajlandskom boksu...

Green Gold ugostio amaterske borbe u tajlandskom boksu...
2

Osim glavne borbe u ostalim borbama debitirali su naši domaći momci Josip Balentović, Karlo Tucman i Luka Smetiško pod vodstvom trenera Jasmina Beriše

VIDEO

Nakon dugo vremena održano je amatersko prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu. U zagrebačkom Green Gold Clubu 15. lipnja održano je prvenstvo većih razmjera. Naime zadnjih godina MuayThai je gotovo nestao s borilačke scene te su se prvenstva većinom odvijala po domaćim dvoranama i s malim brojem boraca. 

U profesionalnom dijelu večeri, gledatelji su imali priliku vidjeti najbolje finalne borbe kao i susret naših boraca protiv predstavnika Austrije, Poljske i Srbije. 

U glavnom meču nastupio je višestruki prvak Svijeta i Europe u tajlandskom boksu, Emil Zoraj, protiv reprezentativca Srbije, Viktora Šubića, osvajača medalja sa svjetskih prvenstava kome je trener Stevan Živković, viceprvak svijeta, te također aktivan borac (zadnji meč imao protiv Shkodrana Veselija, kojeg je pak pobijedio upravo Emil Zoraj.)

Osim glavne borbe u ostalim profesionalnim borbama debitirali su naši domaći momci Josip Balentović, Karlo Tucman i Luka Smetiško pod vodstvom trenera Jasmina Beriše, koji je također i trener Emila Zoraja.

U prvoj borbi večeri je izvrstan nastup imao Karlo Tucman protiv Josipa Banića, zatim Luka Smetiško koji je tijesnom odlukom sudaca izgubio protiv stranog borca.

Josip Balentović je također izvrsno krenuo ali je došlo do dvostrukog puknuća suspenzora te je unatoč tome inzistirao na nastavku ali nažalost više nije mogao izdržati.

Emil je deklasirao svog protivnika u sve tri runde.

Na samom turniru je bio i naš proslavljeni borac Branko Cikatić koji je svojom pojavom i pomaganjem u svlačionici dodatno oplemenio ovaj događaj.

Obzirom da su MuayThai i ostali slični sportovi gotovo zamrli nove snage i novi ljudi iznova pokreću događanja i borbe u sklopu takvih borbi. Emil Zoraj je zajedno s Daliborom Vukovićem u vrhu novog predloženog vodstva Hrvatskog Saveza tajlandskog boksa, tu je već spomenuti Jasmin Beriša trener i budući tajnik Zagrebačkog saveza tajlandskog boksa te Igor Galović predstavnik tajlandskog boksa u Sportskom Savezu Grada Zagreba, a svi zajedno s nekim starim i novim Klubovima žele podignuti ovaj Sport na višu razinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti