Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mirko je suspendiran na dvije godine, priznanje mu pomoglo

Mirko je suspendiran na dvije godine, priznanje mu pomoglo
3

Zbog uzimanja zabranjene supstance u sportu, hormona rasta, Mirko Filipović suspendiran je na dvije godine. Cro Cop se već umirovio, a uzimanje je javio ranije

VIDEO

Iako je prije više od dva tjedna objavio kraj profesionalne borilačke karijere, na to bi ga svejedno prisilila Američka antidopinška agencija (USADA) koja je u četvrtak rano ujutro po hrvatskom vremenu službeno priopćila: Mirko Filipović suspendiran je na dvije godine!

Priznao je uzimanje hormona rasta prije odluke o mirovini

Cro Cop je bio pozitivan na hormon rasta (hGH) na testiranju obavljenom 4. studenog u Zagrebu. Već je isti dan hrvatski borac obavijestio UFC o korištenju sporne supstance, a isto je javio i USADA-i pet dana poslije. Upravo mu je taj potez skratio kaznu s maksimalne četiri godine na onu upola manju.

Vinkovčanin je vrlo vjerojatno bio svjestan što mu se sprema pa se odlučio za mirovinu prije objave rezultata. Diskvalificiran iz svih natjecateljskih mečeva od 30. listopada, kada je prvi put konzumirao hormon rasta. Briše se s rang-ljestvica.

Trebao je misliti o nanošenju štete ugledu

- Naši su ciljevi u konačnici očistiti oktagon i zaštititi prava čistih boraca u UFC-u. Ne samo da sportaši trebaju misliti o svom zdravlju i sigurnosti kad je riječ o zabranjenim supstancama, nego i o šteti koju takvi slučajevi mogu nanijeti njihovu ugledu - rekao je izvršni direktor USADA-e Travis Tygart.

USADA tijekom cijele godine provodi neovisna antidopinška istraživanja za sve natjecatelje u UFC-u. Neovisna je, neprofitna i nevladina agencija čiji je cilj zaštititi integritet natjecanja, potaknuti pravi sport i zaštititi prava čistih sportaša. Antidopinški program koji provodi uključuje edukaciju, znanstvena istraživanja, testiranja i obradu rezultata.

UFC: Mirko, želimo ti dobro u budućnosti

"UFC cijeni Cro Copovo otkrivanje i priznanje korištenja zabranjene supstance te podržava izricanje potrebnih sankcija za održavanje sporta čistim. Cro Cop je nakon toga najavio svoje povlačenje iz sporta nakon velike karijere. UFC priznaje njegove uspjehe u sportu mješovitih borilačkih vještina te mu želi dobro u budućem radu", priopćili su iz UFC-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem