Obavijesti

Sport

Komentari 4

Svjetski prvak, zadnji put: Eto, odlučio sam da je bilo dosta...

Svjetski prvak, zadnji put: Eto, odlučio sam da je bilo dosta...
1

Goran Borović bio je svjetski prvak u savate boksu, kickboxingu i K-1, a 20. lipnja posljednji će put ući u ring. U svom Varaždinu borit će se protiv Poljaka Drabika...

VIDEO

Prošao je gotovo cijeli svijet, osvojio svjetske i europske naslove u nekoliko borilačkih sportova, a 20. lipnja Goran Borović (38) odradit će svoju posljednju borbu u karijeri. U svom Varaždinu, u četvrti u kojoj je odrastao, popet će se u ring taj zadnji put.

- Eto, odlučio sam da mi je dosta. Prošao sam sve, osvojio sam gotovo sve što sam mogao i velika mi je želja bila tu svoju priču završiti u svom gradu - kaže Borović.

Kad kaže da je “osvojio gotovo sve što se može”, ne karikira previše. Dvaput je bio svjetski prvak u savate boksu u kategoriji do 70 kg, a svjetske titule osvojio je i u K-1 te u kickboxingu. Višestruki je europski prvak u K-1 i savate boksu, a pamti i srebro s prestižnih Svjetskih kombat igara u Rusiji.

- Puno je toga iza mene, a većina tih pojasa je ovdje, sa mnom u dvorani - govori Borović pokazujući nam malu dvoranu u kojoj se osjeća kao kod svoje kuće.

- Doista sam prošao gotovo cijeli svijet, cijelu Europu, Tajland, Južnoafričku Republiku... Puno je tu uspomena, a posebno pamtim ona razdoblja kad sam znao imati i po desetak borbi u tjedan dana. Možda zvuči nevjerojatno, ali doista je bilo tako. U srijedu imam borbu u Milanu, sve to odradim, a kad završi, sjednem u automobil i odem u Marseille na turnir koji je u subotu - sjeća se Borović.

Na svom sportskom putu često se susretao s ozljedama kakve bi “običan” čovjek dobro zapamtio.

- Ni sam ne znam koliko mi je puta pucala arkada, a bilo je tu i lomova čeljusti, rebara, ruke... Često sam i prešućivao trenerima ozljede samo da ne prekinu borbu, svaku sam želio odraditi do kraja - priča Goran, sportaš s više od 240 pobjeda u bogatoj karijeri.

- Znalo je biti teških trenutaka, ali uvijek sam imao ogromnu vjeru u sebe i to me držalo, guralo prema naprijed. I na kraju ni za čim ne žalim - kaže Borović.

Već godinama, uz svoje treninge, radi i s mladima, ali i s rekreativcima. Naravno, s tim će nastaviti i nakon što završi borilačku karijeru. Nema straha da neće ostati u formi...

- Nedjelja mi je najčešće slobodna, svim ostalim danima odradim po nekoliko treninga s mlađim uzrastima. Ali to je sve normalno. Pa ja treniram i kad odem na odmor. Recimo, na moru puno plivam, veslam, sve kako bih stalno bio u formi - rekao je Borović i dodao kako mora spomenuti trenere Leona Benetu, Hrvoja Balena i Predraga Šimunca, ali i svoju Karmen:

- Zajedno smo već 18 godina i ona mi je najveća potpora u svemu ovome.

Bit će Karmen uz ring i sljedeće subote u Varaždinu.

- Želio sam napraviti spektakl za kraj, borbu na otvorenom, a očekujem više od 2000 ljudi. Protivnik je dobar, Poljak Tomas Drabik. Nisam se želio zatvarati u dvoranu, baš sam želio borbu pod vedrim nebom, vjerujem da će biti vrlo lijepo - najavio je svoj oproštaj Goran Borović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom