Obavijesti

Viral

Komentari 4

A da otvorite radna mjesta? Političari vole 'svečano otvarati' kontejnere, septičke jame, lift...

A da otvorite radna mjesta? Političari vole 'svečano otvarati' kontejnere, septičke jame, lift...
2

Nije im na pamet palo otvoriti radna mjesta, ne. Političari željni samopromocije 'svečano otvaraju' semafore, septičke jame, dizala. U susjedstvu je takvih primjera gomilu, no imamo i mi svoje konje za trku

VIDEO

U Kaknju u BiH svečano je otvoren kontejner, ali ne bilo kakav. Radi se o e-kontejneru koji je postavljen u sklopu projekta 'Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji', javlja Kakanj.info.

- Radi se o projektu s kojim je Centar za ekologiju i održivi razvoj Kakanj – C.E.K.O.R. prošao na javnom pozivu kojeg su objavili Općina Kakanj i Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu ReLOaD. Projekt ima za cilj zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako isti ne bi završio na divljim deponijama, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene - piše općina ponosno o kontejneru.

Nakon što je u javnost izašla fotografija sa 'svečanog' otvaranja na kojoj lokalni političari poziraju kraj kontejnera, vijest se brzo proširila po društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Kakanj', 'Sad imaju i piramide i kontejner', 'Kakanj cijeli sada kliče, volimo te predsjedniče', samo su neki od komentara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BIGRENICA: IMAMO NAJJACE OTVARANJE TURISTICKE ATRAKCIJE KAKANJ: HOLD MY BEER

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on

Susjedi svečano otvaraju septičku jamu, kineski dućan...

Političari u srpskom gradu Kraljevu su nezaustavljivi, zbog čega iskorištavaju i najmanju priliku za samopromociju. Nakon što su 2016. svečano otvorili jedan semafor, u Kraljevu su godinu kasnije svečano otvorili - kinesku robnu kuću.

- Kada nema nijednog od ciljnih investitora koji su pred izbore prošle godine obećavali, onda i običan kineski dućan dobro dođe da se slikaš na otvaranju i predstaviš ga kao stranog investitora - komentar je voditeljice koja se u svojoj emisiji osvrnula na bizarno otvaranje kineskog dućana. 

POGLEDAJTE VIDEO Otvaranje kineske robne kuće:

Na otvaranju se okupilo rukovodstvo grada, a otvaranje kineskog dućana predstavljen je kao "dolazak stranog investitora". Novinari RTV Melosa bili su na otvaranju te su se uvjerili i u to kako ovi strani investitori ne izdaju ni fiskalne račune.

POGLEDAJTE VIDEO Otvoren pločnik:

Pločnik ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu, na kojem se radilo mjesec dana i koji je vrijedio 360 tisuća KM, svečano je 2016. godine otvoren uz ugledne goste.

U Srbiji nisu propustili svečano otvoriti i javni WC na groblju, ali i svečano pustiti u rad septičku jamu u dvorištu jedne osnovne škole u leskovačkom selu Miroševcu gdje su izveli i djecu van na zimu da se smrzavaju i glume publiku.

Nisu ni u Hrvatskoj cijepljeni od svečanih otvaranja: 'Krste' sve živo, čak i radijatore

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 2018. je otvorila bazen u Velikoj Gorici. Tijekom otvorenja dvoje djece je izneseno van jer im je pozlilo. Nakon što se predsjednica obratila okupljenima, sve je blagoslovio i svećenik. 

Kolinda otvorila bazen u Velikoj Gorici: Djeci pozlilo od vrućine
Kolinda otvorila bazen u Velikoj Gorici: Djeci pozlilo od vrućine

- Ono što smo svi čekali više od tri desetljeća, sada je konačno realizirano. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu i podržavali ga. Velikogoričanima zahvaljujem na strpljenju. Kroz tridesetak fotografija prikazana je izgradnja bazena, od prvog okupljanja na gradilištu do bazena spremnog za svečano otvorenje - najavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ). 

Svečano otvorili dizalo

Možemo se čuditi da predsjednica uveličava svečano otvaranje, ali vrijedi podsjetiti i na druge zanimljive primjere svečanog otvaranja. Spomenimo samo Ingrid Antičević-Marinović, tada na funkciji ministrice pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, svečano je otvorila dizala u uredu državne uprave u Varaždinu. 

- Ugradnja ovih dizala znači i uklanjanje administrativnih barijera između državne uprave i građana, a ubrzat će i rad državne uprave - izjavila je ministrica dok je s tadašnjim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom ulazila u lift. Bilo je to negdje u kolovozu 2003. godine, u jeku predizborne kampanje koju će SDP izgubiti.

Pustio u rad klima uređaj, svečano dakako

Udruga slijepih Karlovačke županije 15. listopada 2015. godine obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, a župan Ivan Vučić (HDZ) tom je prigodom simbolički pustio u rad klima-uređaj koji je Županija donirala Udruzi, a taj su svečani čin bili pozvani popratiti i novinari te je nakon službenog dijela obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa održano druženje članova i gostiju.

Osim župana Vučića puštanje u rad klima-uređaja vrijednog 6 tisuća kuna uveličali su i njegovi suradnici te zamjenik karlovačkog gradonačelnika Dubravko Delić, a prisutne je s radom Udruge upoznao predsjednik Vlatko Golac. 

Svečano otvorio praonicu rublja u bolnici

Svečanim rezanjem vrpce, ondašnji potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, otvorio je u rujnu 2011. novouređeni Odjel za neurološke bolesti u novom dijelu zgrade Opće bolnice Virovitica čija je gradnja stajala oko 108 milijuna kuna, a financirala se sredstvima ministarstva zdravstva, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravska županija i jedinice lokalne samouprave. Tako je počeo tekst objavljen na službenim stranicama Virovitičko-podravske županije, a mudro su preskočili da je tek nekoliko minuta kasnije Milinović svečano otvorio i praonicu rublja iste bolnice. 

darko miliniovic

Bandić svečano pustio u rad nove radijatore

Nakon svega toga, moramo spomenuti zasigurno jedan od najčudnijih primjera. Zagrebački gradonačelnik ima osebujne javne istupe, ali vjerojatno je vrhunac dosegnuo početkom 2009. godine kada je Milan Bandić sudjelovao u svečanosti puštanja devet novih radijatora u KUD-u Sesvete. 

bandic

- Bandić se sam sjetio i darovao nam je devet radijatora koje je u subotu svečano otvorio. Vrpcu sam rezala ja, a on je držao jastučić i škarice. Najveći dar je ipak njegov dolazak - rekla je tom prilikom Milka Holenda, predsjednica KUD-a Sesvete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.