Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Amerikanac od vijaka izrađuje trodimenzionalne portrete

Andrew Myers po portretu utroši između osam i deset tisuća vijaka i gotovo šest mjeseci rada. Do sada je prodao pet portreta po cijeni od 50 tisuća kuna

odditycentral.com
Foto: odditycentral.com
1 komentara

Andrew Myers (31) iz Kalifornije stvara jedinstvene portrete od vijaka, piše Daily Mail. Posljednje dvije godine svakodnevno montira vijke u drvene podloge i kreira trodimenzionalne portrete prijatelja i članova svoje obitelji. Za jedan prikaz potrebno mu je i do šest mjeseci. Kaže kako je ideju dobio dok je radio u crkvi.

- Radio sam brončane prikaze života Svete Katarine i palo mi je na pamet kako bi mogao cijelu sliku napraviti od vijaka. Počeo sam raditi i nakon pola godine  završio prvo djelo - rekao je Andrew.

Kako bi napravio savršeni portret najprije tjednima na drvenoj ploči buši rupice za vijke koje moraju biti u pravilnim razmacima. Zatim u rupice borerom montira vijke. Prije nego oboji glave vijaka, svaki mora biti na savršenoj poziciji kako bi dobio trodimenzionalnu sliku. 

- Koristim se fotografijom, ali se moram susresti s modelom kako bi točno prenio crte lica na vijke kojih po portretu utrošim između 8 i 10 tisuća - objasnio je Andrew. 

Do sada je završio ukupno osam portreta od kojih su tri najveća veličine 1,2 puta 1,2 metra.  Manje portrete je prodao za oko 50.000 kuna, dok je cijena velikih oko 190.000 kuna. 

- Vijci su jeftini ako ih kupite nekoliko kako bi obavili kućne popravke. Ako kupujete više od 10.000 cijena postane vrlo velika. To radim više zbog ljubavi nego zbog zarade - rekao je Andrew. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message