Obavijesti

Viral

Komentari 20

Anakonda od 8 metara omotala se oko krokodila: 'Ubila ga je'

Anakonda od 8 metara omotala se oko krokodila: 'Ubila ga je'
1

Zelena anakonda najveća je zmija na svijetu koja može narasti do 10 metara u dužinu i težiti do 250 kilograma. Ubija tako da svojim tijelom obavije žrtvu i stišće ju svojim snažnim mišićima

Američki fotograf Kevin Dooley uspio je snimiti borbu između anakonde duge osam i pol metara i krokodila u vodama Amazone. Anakonda je omotala oko dva metra dugog kajmana (mala vrsta krokodila) i slomila mu noge. No, krokodil se nije gao pa je ugrizao zmiju koja se jeva oslobodila i otplivala dalje, piše Daily Mail.

Iako se činilo da je krokodil dobio ovu bitku, od ozljeda koje mu je nanijela anakonda kasnije je, čini se, uginuo.

- Sjedio sam u čamcu i ručao kad se to dogodilo. Nisam mogao vjerovati, anakonda je bila uporna, a sve je trajalo oko osam minuta. Mislim da ga je počela puštati tek kad je ostala bez kisika i tada ju je on uspio ugristi. Ona se izvukla i otplivala, a kajman je, čini mi se, uginuo, rekao je Dooley. 

Zelena anakonda najveća je zmija na svijetu koja može narasti do 10 metara u dužinu i težiti do 250 kilograma. Ubija tako da svojim tijelom obavije žrtvu i stišće ju svojim snažnim mišićima. Kao i većina zmija, i anakonda može progutati plijen veći od njenog tijela. 

Zelene anakonde često napadaju djecu, ali većina slučajeva ipak ne završi fatalno. Napadi na odrasle nisu zabilježeni.

Pokretanje videa ...

00:28