Obavijesti

Viral

Komentari 351

Bill Gates nas čipiranjem neće natjerati da kupimo legalne Windowse - on planira genocid!

Bill Gates nas čipiranjem neće  natjerati da kupimo legalne Windowse - on planira genocid!

1. DIO Što je u toj kakofoniji istina, a što laž, kako smo došli do toga da vjerujemo ili u sve ili ni u što, pokušava nam otkriti knjiga 'Teorije zavjere 21. stoljeća' Velimira Grgića. Donosimo ulomak o čipiranju i elitama

VIDEO

Ako virus nije u aspirinu – onda je sto posto u cjepivu. A ako nije virus, onda je čip. Koji može, ali i ne mora “stvoriti” virus u tijelu. Nekoliko je teorija o opasnosti injekcije, a ona koja počiva na tvrdnji da je cjepivo protiv COVID-19 zapravo čip ima i nekoliko rukavaca koji objašnjavaju kako on djeluje. Najzabavniji tvrdi da nas preko njega špijuniraju. Tko? Bill Gates, ali i svi ostali dežurni negativci “elite”, od bankara do tajnih društava, “duboke države” i “globalista”.

Svjesni da su pristali na špijunažu posjedovanjem pametnih telefona i otvaranjem profila na društvenim mrežama, pristaše drugih teorija zavjere odbacuju tako pojednostavljen scenarij pa odlaze dalje u ZF – čip je zapravo odašiljač za aktivaciju bolesti! Bill Gates i njegova “kabala” sjede za kontrolnom pločom i po želji preko čipa aktiviraju bilo koji virus u bilo kojem pojedincu, pale ga i gase kako im dođe, kao prekidač rasvjete u WC-u prije spavanja.

Ukratko, Bill Gates vas čipiranjem neće natjerati da kupite legalne Windowse – on planira genocid ljudske rase kako ih više nikome ne bi mogao prodavati. RFID tehnologija, ona na kojoj počiva fama o čipiranju, nije nikakva novost, baš kao ni strahovi zbog nje.

POGLEDAJTE VIDEO: Bill Gates pleše na promociji Windowsa 95

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tehnologija se pojavila 1940-ih, a skraćenica za Radio- frequency identification podrazumijeva uporabu radio frekvencije za razmjenu informacija između prijenosnih uređaja i računala-domaćina. Engleski znanstvenik Kevin Warwick, posvećen robotici i interakciji tehnologije s ljudskim živčanim sustavom, još je 1998. postao prvi čovjek s RFID čipom u tijelu, a Denis Periša se u listopadu 2019. našao u medijima kao prvi “čipirani Hrvat”. Mehanizam veličine zrna riže ugradili su mu u tkivo između palca i kažiprsta pa njime otvara vrata, plaća račune, diže novac s bankomata...

RFID je uporabu u svakodnevnom životu doživio upravo u novčanicima, kao dio kreditnih i debitnih kartica, a onda su se popularizirale i digitalne brave, koje također otvaramo čipom. U Europi se čipiraju zaposlenici većih tvrtki kako bi se izbjeglo riskantno nošenje i(li) gubitak ključeva od ladica s povjerljivim dokumentima i vrata prostorija s ograničenim ulazom. Već se desetljećima čipovi stavljaju na uši stoke, za motrenje stanja u krdima, a pojedine avio kompanije prate kretanje vaše prtljage pomoću RFID tehnologije.

U 2017. se tisuće Šveđana čipiralo kako bi, između ostalog, dlanom mogli uključiti svoj uređaj za pravljenje kave. Ali strahovi su ostali. Pojavile su se teorije o potencijalnom hakiranju, GPS praćenju i opasnostima izlaganja čipiranog tijela uređaju za magnetsku rezonanciju. Puno prije COVID-a i Billa Gatesa kao pandemijskog neprijatelja broj jedan, štovatelji Biblije u čipu su prepoznali “znak zvijeri”.

Popularni reper i potencijalni kandidat za predsjednika SAD-a Kanye West u lipnju 2020. pridružio se pokretu protiv cijepljenja izjavom: “Puno je naše djece koja su cijepljena i paralizirana. Pa kada kažu da će srediti COVID s cjepivom, jako sam oprezan. To je znak zvijeri. Žele ugraditi čipove u nas, svašta nam raditi, da ne možemo proći kroz rajska vrata.”

Znak zvijeri spominje se u Otkrivenju 13,16-17, riječima: “Ona postiže da se svima – malima i velikima, bogatima i ubogima, slobodnjacima i robovima – udari žig na desnicu ili na čelo, i da nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina. U ovome je mudrost: u koga je uma, nek odgoneta broj Zvijeri. Broj je to jednog čovjeka, a broj mu je šest stotina šezdeset i šest.”10 Teolozi mainstream religija, koji se uglavnom protive doslovnom tumačenju svih rečenica Biblije, stoljećima su “znaku zvijeri” – broju 666 – pripisivali raznorazna objašnjenja, ali ni jedno nije bilo izravno povezano s tehnologijom.

Osim toga, tumačiti doslovno opise “zvijeri” iz Novog zavjeta značilo bi da čekamo biće koje “ima dva roga kao janje i govori kao zmaj”. Broj 666 može biti kodiranje imena brojem, svojstveno dobu u kojem je Biblija napisana, kada su imena znali “skrivati” u troznamenkaste brojeve. Neki kažu da je to rimski car Neron, veliki ubojica kršćana, ili možda Domicijan, kojem je istrjebljenje kršćanstva bila životna misija i u kojem je Ivan Evanđelist, autor Otkrivenja, mogao vidjeti inkarnaciju Sotone. Postoji i numerološka teorija, koja polazi od broja 7 kao božanskog broja pa je 6, kao broj koji je najbliže božjem, korak do savršenstva, ali nikako da ga dosegne.

Brojevi 666 u tom su smislu tri nedostižna koraka do božanskog savršenstva. Oni koji odlaze najdalje podsjećaju da bi znak zvijeri mogao biti čovjek, štoviše, život na zemlji zasnovan na ugljiku, molekuli sa 6 protona, 6 neutrona i 6 elektrona. Ivan je, po toj teoriji, bio drevni fizičar – ili samo prijenosnik znanja koje je starije od civilizacije. Znak zvijeri svako malo iskoči u nekoj novoj teoriji zavjere, a ideja je najčešće ludistička, proizvod straha od novih tehnologija, koliko i plod američkih evangelističkih sekti u potrazi za tragovima koji bi potvrdili apokaliptična propovijedanja.

Prije RFID čipa, znak zvijeri bio je barkod. Ubrzanje blagajničkog poslovanja, s radikalnim smanjenjem redova čekanja, ali i opća primjena u procesu brze i efikasne identifikacije uskladištenih proizvoda, pretvorili su crtični kod (barkod, od engl. barcode) u neizbježan dio suvremene zapadne civilizacije. Označavanje proizvoda strojno lako čitljivim nizom tamnih i svijetlih crta osmišljeno je još 1940-ih, doduše kao kružnica.

Američki izumitelj Norman Joseph Woodland prvi je kôd dizajnirao kao niz kružnica nalik na metu, ali taj je patent prodao kada se zaposlio u IBM-u pa je sljedeći koncept promijenio oblik. Novi, kvadratni dizajn koji koristimo i danas, djelo je IBM-ovog inženjera Georgea Josepha Laurera. Laurer je dizajnirao barkod kao niz vertikalnih linija – optički skener mjeri udaljenost od svake linije pa je pretvara u odgovarajuću numeričku vrijednost, broj kojim se identificira vrsta kodiranog proizvoda. Danas je to dio životne rutine, svakodnevica kupnje.

No kada je 1974. prvi put u povijesti skeniran paketić žvakaćih guma u supermarketu u Ohiju, za neke su se doslovno otvorila vrata pakla. Već tada, 1970-ih, vjerski su fanatici prosvjedovali ispred trgovina, strahujući da vrag živi u novoj blagajni. Rodila se urbana legenda, koja je analizom linija prosječnog barkoda uočila tri velike crte, a za koje se – netočno – tvrdilo da predstavljaju po tri broja 6. Iako je bio dovoljan i biblijski citat “da nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina”, šestice skrivene u barkodu za mnoge lovce na okultno bile su bezobrazno očite.

Vidio ih je i Laurer, još u fazi ranog dizajna, a što podsjeća da se pri konstruiranju ovog mita nije moralo previše “natezati” istinu. George Joseph Laurer shvatio je da dizajn novog koda sadrži nekoliko šestica, ali ne tamo gdje ih je stavljao prosječni teoretičar zavjere. One su, kaže Laurer, plod čiste slučajnosti: numeričke vrijednosti razmacima su dodijeljene bez ikakvog plana i reda, arbitrarno, po volji matematičara Davida Savira.

Savir je bio taj koji je odlučio da svaki put kada skener ima problema s čitanjem koda, uređaj automatski vrati očitanje na svoju “default/error” vrijednost – broj 6. Ima još slučajnosti: kada je IBM krenuo proizvoditi skenere za barkod, nije im davao imena, već ih je “imenovao” brojevima. Uređaji za skeniranje barkodova nosili su broj – 3666. Ako ljubitelji teorija zavjere nešto mrze, onda su to slučajnosti. Tamo gdje ima dima, kaže stara narodna, ima i vatre pa kad Laurer odbrusi, “Sve je to gomila gluposti i jednako je važno koliko i činjenica da moje ime, srednje ime i prezime imaju svako po šest slova”, svi samo dodatno podignu obrvu.

Laurer je desetljećima nakon dizajna barkoda ostao zarobljen u raspravama o Bibliji, umjesto o inženjeringu, a jednom je na kućnu adresu primio pismo u kojem je pisalo: “Kako se osjećaš ispunjavajući moje zapovjedi?”, s potpisom – Sotona. Možemo samo zamisliti kako bi se proveo da je barkod dizajnirao u vrijeme Facebooka i Twittera. Doduše, još nije kasno, jer stiže prilika za proširenje, nadogradnju starih teorija zavjere: kako bi se rad blagajni u trgovinama još više ubrzao, stižu nam RFID markice kao zamjena za barkod. Tako će biti dovoljno košarom ili kolicima proći kroz skener, bez potrebe očitavanja svakog individualnog proizvoda. Nema informacija o tome planiraju li injekcijom čipirati proizvode na polici, kao ni to prolazite li ravno u deveti krug pakla prolaskom kroz skener.

Knjigu 'Teorije zavjere 21. stoljeća' potražite u knjižarama i na boljim kioscima po cijeni od 99 kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 351
VIDEO

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković