Viral

Komentari 132

Crna Gora: Odmarao je 35 sati pa postao prvak u izležavanju

Crna Gora: Odmarao je 35 sati pa postao prvak u izležavanju

Marko Đurović zadržao je titulu prvaka u natjecanju izležavanja koje je održano u Crnoj Gori nakon što je u horizontalnom položaju izdržao čak 35 sati bez ustajanja

Već nekoliko godina zaredom u Crnoj Gori se održava 'Olimpijada u džabalebarenju' u kojoj redovito sudjeluju natjecatelji iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Nakon što se okupe u etno selu 'Montenegro' jedini cilj svih sudionika je što duže ostati u ležećem položaju. Pravila su jednostavna: hrana i piće su dopušteni, ali ne i odlazak na WC. 

Ove godine najduže je izdržao Marko Đurović, Crnogorac iz Podgorice koji se izležavao punih 35 sati i time srušio rekord natjecanja te drugu godinu zaredom postao prvak u 'džabalebarenju'. Osim dvije titule prvaka, on je prije nekoliko godina osvojio i treće mjesto.

Zadovoljan sam pobjedom, naročito zbog činjenice da se vraćam na tron nakon godinu dana. Konkurencija je bila veoma jaka i korektna - izjavio je Đurović kojemo je pobjeda osim slave donijela i nagradu u iznosu od 300 Eura

Prije natjecanja u izležavanju održano je i natjecanje u 'crnogorskom maratonu' u kojemu se trči na 50 metara, a pobjedu odnosi natjecatelj koji posljednji prođe kroz cilj.