Obavijesti

Viral

Komentari 57

Užas u Smiljanu: Vreću punu štenaca pokušali baciti u rijeku

Užas u Smiljanu: Vreću punu štenaca pokušali  baciti u rijeku
4

Šest štenaca iz Smiljana imali su pravu sreću. Netko ih se na najokrutniji način pokušao riješiti bacanjem iz automobila u hladnu rijeku. Srećom, vreća se zakačila za most, a njihov cvilež čula je djevojka i spasila ih

VIDEO

Svi se pitaju gdje je nestao čovjek nakon još jedne potresne snimke koja dolazi iz Like, točnije Smiljana. Nedavno osnovana udruga AnimalLika objavila je snimku na kojoj šest tek okoćenih štenaca u mrežastoj vreći visi na Otešićkom mostu u Smiljanu.

'6.listopada u popodnevnim satima volonterka naše udruge zaprimila je poziv u pomoć štencima koje je jedna djevojka zamijetila kako vise u vreći za krumpir obješenoj na Otešićki most u Smiljanu. Skinula ih je s mosta i pri tom napravila kratki video. Pregledom videa stječe se dojam da su štenci bačeni iz automobila preko mosta no pukom srećom vreća se zakačila za most!' - rekla nam je Ines Stilinović, tajnica udruge AnimalLika.

Pokretanje videa...

Štenci u Smiljanu 00:12

Štenci su srećom spašeni i zbrinuti. Nakon pregleda ustanovljeno je da su vjerojatno odmah nakon okota bešćutno odvojeni od kuje jer su na sebi još imali dijelove pupčane vrpce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Udruga, kao i brojne druge, nema mnogo volontera na raspolaganju koji su slobodni za 24 satno hranjenje i njegovanje štenaca stoga su potražili pomoć na svojim stranicama. Nažalost, nitko s njihovog područja nije se javio tako da su štenci odvezeni u Zagreb na daljnju skrb. 

'Naša udruga će i dalje brinuti o njima u vidu hrane i ostalih potrepština, kao i o veterinarskim troškovima i brizi oko kasnijeg udomljavanja. Sad su na sigurnom, imamo tri ženkice i tri muškića. Vrlo su sitni - svi stanu u kutiju od cipela i još ostane prostora! Njihovi životi su još ugroženi jer s takvim okrutnim činom odvajanja od majke oduzeta im je mogućnost normalnog razvoja' ističu iz udruge.

Počinitelj ovog stravičnog čina još nije otkriven te apeliraju na sve koji su ga možda vidjeli ili u susjedstvu imaju kuju koja nakon skotnosti nema štence, da se jave udruzi AnimalLika uz zajamčenu anonimnost.

Zahvaljujući dobrim ljudima uspjeli su donacijama prikupiti dvije kutije mlijeka za štence, no još im je potrebno. Štencima, kao i udruzi možete pomoći donacijama mlijeka za štence u bočicama za hranjenje i medicinskim podlošcima. Također, možete i novčano pomoći za veterinarske troškove uplatom na račun udruge IBAN HR84 2340 0091 1109 2128 7 s naznakom: za štence iz Smiljana.

AnimalLika jedina udruga za zaštitu životinja u cijeloj županiji

Udruga AnimalLika osnovana je početkom ove godine i jedina su udruga za zaštitu životinja u cijeloj županiji. Članica je Mreže za zaštitu životinja koja broji 43 udruge iz cijele zemlje i njihova pomoć im uvelike pomaže. Nemaju azil i s tek desetak volontera pokrivaju čitavu Liku. Neprestano im stižu dojave o napuštenim i zlostavljanim životinjama, rade u teškim uvjetima bez skloništa i ureda i ne vide se naznake da će ga uskoro imati. Osim konkretnog djelovanja po terenu, aktivni su i u nastojanjima da se izgradi sklonište, u edukaciji stanovništva i u suradnji s jedinicom lokalne samouprave u cilju što bolje provedbe Zakona o zaštiti životinja.

'U tako teškim uvjetima rada od osnivanja do sad zbrinuli smo preko 50 štenaca i oko 30 odraslih pasa te 20-ak mačaka. Financiramo se donacijama građana i firmi. Imamo dobru suradnju s Gradom Gospićem, pokušavamo naći zajednička rješenja za probleme napuštenih životinja, a pružili su nam i financijsku pomoć u smislu plaćanja dijela veterinarskih troškova' kazala je Stilinović.

Nadamo se da se ovako nešto više neće ponoviti u Lici (niti igdje drugdje) i da će se zakon konačno početi provoditi i počinitelji kažnjavati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.