Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
57 komentara

DNA analiza potvrdila: Ruska žena majmunica bila Bigfoot?!

Mnogi avanturisti i znatiželjnici već desetljećima su opsjednuti pronalaskom tzv. jetija tj. 'bigfoota'. No, jedan je DNA test možda upravo potvrdio njihovo postojanje

bigfootencounters.com
Foto: bigfootencounters.com
57 komentara

Profesor Bryan Sykes s Oxforda misli da je znanost napokon na tragu mitskom biću poznatom pod imenima 'jeti' i 'bigfoot'. Naime, tim znanstvenika je testirao DNA šestorice potomaka Zane, 'žene majmunice' koja je živjela u Rusiji u 19. stoljeću i zaključio da ona definitivno nije bila - čovjek .

Prema svjedočenjima iz tog doba, Zana je bila visoka više od dva metra i prekrivena gustom dlakom, a nazivalo ju se 'polu ženom, polu majmunicom'. Stručnjaci danas smatraju da je Zana uhvaćena 50-ih godina 19. stoljeća i to u regiji Ochamchir u republici Abkhaziji .

Nekoliko je puta prodana različitim vlasnicima, da bi na kraju završila u vlasništvu Edgija Genabe kod kojega je radila kao sluškinja.

Zanina unuka i sin Khwit

Da stvari budu još čudnije, 'žena majmunica' imala je minimalno četvero djece koje je začela s lokalnim seljacima i njeni potomci još uvijek žive u kavkaškoj regiji, tvrdi profesor Sykes koji je izjavio da je DNA analiza otkrila zapadno-afričke gene.

Ruski zoolozi iz tog doba zapisali su da je 'žena majmunica' Zana podsjećala 'na divlju zvijer' te da je imala enormne atletske sposobnosti. Mogla je, primjerice, trčati brže od konja te plivati nevjerojatnom brzinom. Spavala je vani, a umrla na posjedu plemića 1890. godine, piše Daily Mail .

Mnogi vjeruju da je ona bila izbjegla robinja iz Ottomanskog carstva, no profesor Sykes kaže da je to nemoguće. Na temelju DNA analize on vjeruje da su njeni preci na Kavkaz iz Afrike došli prije 100 tisuća godina. Ipak, oko ovih navoda treba biti vrlo oprezan. Iako je cijenjeni stručnjak i profesor na Oxfordu, Sykes iza sebe ima i nekoliko istraživanja koja su kasnije pobijena .


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message