Viral

Komentari 7

Dobio ponija-vodiča: 'Dulje se šetamo jer ga svi žele maziti'

Dobio ponija-vodiča: 'Dulje se šetamo jer ga svi žele maziti'

Mohammet Salim Patel prva je slijepa osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je dobila ponija da mu pomaže kretati se po gradu. Digby ima osam mjeseci i još uvijek je na treningu

Dvadesettrogodišnjak pati od stanja retinitis pigmentosa, nasljedne bolesti zbog koje progresivno gubi vid. Obzirom da se boji pasa, već odavno je odustao od ideje da ima vodiča.

Digby, osmomjesečni američki minijaturni konj trebat će još koju godinu treninga da se usavrši kao vodič kako bi mogao svom vlasniku pomoći u jednakoj mjeri kao što to rade psi vodiči.

- Jako volim konje i mislim da će to biti odlično za ljude koji ne vide, poput mene - rekao je Patel te dodao da već zna da će s Digbyjem trebati malo dulje biti vani te da će mu trebati više vremena za obaviti stvari jer će ga svi htjeti pomaziti.

Obzirom da konji imaju duži životni vijek, između 45 i 50 godina, čini se kako bi oni mogli biti budućnost vodiča za slijepe. Druga dobra stvar se nalazi upravo u činjenici koja je mučila i Mohammeta, a to je da se neki ljudi boje pasa, a neki su alergični, javlja News.sky.