Viral

Komentari 136

Donald je zapravo Davud Kan, siroče muslimana iz Pakistana

Donald je zapravo Davud Kan, siroče muslimana iz Pakistana

Jedna pakistanska televizija tvrdi da je Trump - Pakistanac koji je kao dijete izgubio roditelje u prometnoj nesreći, a nakon toga ga je posvojila američka obitelj

Predsjednik Barack Obama godinama se suočava s optužbama da nije rođen u SAD-u, nego u Keniji. Jedan od najglasnijih zagovornika te teorije zavjere bio je njegov nasljednik Donald Trump koji se sad suočava s istim optužbama. Naime, predsjednikom SAD-a mogu postati samo oni rođeni tamo, a jedna pakistanska televizija tvrdi da je Trump - Pakistanac. 

- Vjerovali ili ne, predsjednički kandidat Donald Trump je rođen u Pakistanu, a ne u Americi - navedeno je na urdu jeziku na televizijskoj mreži Neo News prošlog mjeseca u videu koji je postao viralan nakon Trumpove izborne pobjede.

Spomenuta televizija u prilogu tvrdi kako je Trump rođen u Islamskoj državi Pakistan 1954. u regiji Vaziristan kao Davud Ibrahim Kan. Čak su objavili i fotografiju navodnog mladog Trumpa čiji su roditelji, tvrde, poginuli u prometnoj nesreći, a dječaka je zatim posvojila američka obitelj i odvela ga sa sobom u SAD. No, isto tako su istaknuli kako im je izvor za priču bio - tweet. Zbog toga su se našli na meti nezadovoljnih gledatelja koji su ljuti na njih jer su 'kao ozbiljna televizija tako nešto predstavili kao činjenicu', javlja Metro.co.uk.