Viral

Komentari 12

Ekipu izbezumila jeziva slika iz šume: Znate li čiji su ovo prsti?

Ekipu izbezumila jeziva slika iz šume: Znate li čiji su ovo prsti?

Jeziva fotografija iz šume na kojoj ispod debla vire sivi nožni prsti nalik ljudskima postala je viralni hit jer je mnoge uplašila. Iskusni znalci nisu se dali nasamariti...

Možete li pogoditi kojoj životinji pripadaju ovi prsti?, napisala je jedna korisnica na Twitteru i tako ostale navela na krivi trag.

Jeziva fotografija iz šume na kojoj ispod debla vire sivi nožni prsti nalik ljudskima postala je viralni hit jer je mnoge uplašila.

Oni koji se nisu dali nasamariti svakako su bili iskusni gljivari koji su odmah prepoznali da se na fotki radi o vrsti gljive, ne o prstima nekog zombija. Da bi cijela priča bila zanimljivija, gljive se zovu baš tako - mrtvačevi prsti.

Mrtvačevi prsti su vrsta neotrovnih gljiva iz koljena mješinarki, a obično rastu u bukovim šumama u blizini panjeva ili drveća koje se raspada. Izvana je isprva sivosmeđe, a u kasnijem stadiju crne boje, meso je u njoj iznenađujuće bijelo.

Naraste do 8 centimetara. Mrtvačevi prsti spadaju u jestive gljive, ali se zbog drvenaste konzistencije mesa ne konzumira.