Viral

Komentari 5

Hrvao se s pitonom od 5 metara koji ga je na kraju uspio ugristi!

Hrvao se s pitonom od 5 metara koji ga je na kraju uspio ugristi!

Kratko se borio sa ženkom zmije, a nakon kratko borbe i gadnog ugriza, Kimmel je zgrabio glavu životinje i odvukao je u svoj čamac. Tamo ju je eutanizirao, a cijel je pothvat objavljen na Youtubeu

Mike Kimmel, vlasnik tvrtke Trapping & Wildlife Rescue iz Floride prošli je  tjedan u močvarnom području Everglades u Floridi ulovio rijedak primjer gigantskog burmanskog pitona.

Nije mu to prvi put, ali od stotine pitona koje je već ulovio, nisu bili duži od tri metra. Ovaj posljednji bio je dugačak čak pet metara i težak između 60 i 70 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO Ulovio gigantskog pitona:

- Moje srce je zakucalo brže. I ranije sam lovio velike zmije, ali ova je izgledala stvarno veliko - kazao je Kimmel, prenosi CNN.

Kratko se borio sa ženkom zmije, a nakon kratko borbe i gadnog ugriza, Kimmel je zgrabio glavu životinje i odvukao je u svoj čamac. Tamo ju je eutanizirao, a cijel je pothvat objavljen na Youtubeu.

Inače, pitoni su u močvari Everglades invazivna vrsta koja se tamo počela pojavljivati od 80-ih godina prošlog stoljeća zbog neodgovornih vlasnika koji su ih kupovali kao ljubimce, a zatim puštali u prirodu kada bi postali preveliki. Osim toga, smatra se da su mnogi pitoni pobjegli iz velikog uzgajališta koje je 1992. razorio uragan Andrew. Prema službenim podacima Komisije za zaštitu riba i divljih životinja najveći piton koji je dosad ulovljen na Floridi bio je dug oko 5.60 metara.