Viral

Komentari 7

Ima deset godina i uspješna je poduzetnica, do 15. planira u mirovinu: Novac samo dolazi!

Ima deset godina i uspješna je poduzetnica, do 15. planira u mirovinu:  Novac samo dolazi!

Pixie Curtis je uz pomoć svoje majke do 10. godine pokrenula dva uspješna brenda. Roditelji tvrde da je na ništa nisu tjerali, već da je od malih nogu bila zainteresirana za biznis i zaradu....

Ja, kad sam imao deset godina, bio sam sretan ako imam deset kuna. Vjerojatno i većina vas isto tako. Novac u tim godinama nam nije bio bitan, a s deset kuna se tada, krajem 90-ih i početkom 2000-ih moglo kupiti gazirano piće i čips ili čokolada. Pravo bogatstvo!

No to nije slučaj kod desetogodišnje Australke Pixie Curtis. Ona je s majkom Roxy Jacenko pokrenula firmu koja se bavi igračkama i koja je u kratkom roku postala veoma uspješna.

- Od malih nogu je bila zainteresirana za biznis. Ja nisam bila takva, radila sam ljeti u McDonaldsu kad sam bila tinejdžerica jer tad su to svi radili kako bi zaradili - rekla je njezina majka.

Na prvoj kolekciji igračaka zaradila je oko 150.000 dolara u mjesec dana, a onda su majka i kći zajedno pokrenule i biznis s raznim mašnama za kosu. 

Očekuje se kako bi kompanije u idućih deset godina mogle generirati do 20 milijuna dolara zarade.

- Ako želi, može otići u mirovinu s 15 godina. Obje kompanije toliko zarađuju. Novac neprestano dolazi - rekla je ponosna majka. 

Inače, obitelj je i od prije bila bogata. Žive u kući od četiri milijuna dolara, voze najnovije Mercedese, a s novim biznisima mlade Pixie, novac samo dolazi u kućanstvo.

- Moram mami kupiti novu odjeću jer ova što ima nije nešto. Također joj moram platiti kvalitetne ekstenzije za kosu. Njezina sadašnja kosa mi se ne sviđa - rekla je u razgovoru za Sun.

Inače, obitelj je naišla i na kritike dijela javnosti. Jedni ih prozivaju da iskorištavaju dijete, a drugi da će je ovakvim odgojem pretjerano razmaziti. No majka odbacuje te tvrdnje, iako je božićni popis njezine Pixie uključivao mobitel, anti-age kreme, putovanje na Fidži i brojne druge luksuze...

- Ona je jednostavno takva da voli raditi. Ima taj 'mind-set'. Ništa joj nismo nametali - poručuje majka.

Pixie već godinama odlazi i na beauty tretmane. Svaki dan u tjednu zakazan je za nešto drugo, a na razne tretmane već je potrošila na desetke tisuća dolara.