Obavijesti

Viral

Komentari 654

Imamo još samo osam dana? 'Kraj svijeta dolazi 23. rujna...'

Imamo još samo osam dana? 'Kraj svijeta dolazi  23. rujna...'
2

Neki tvrde kako će se 23. rujna položaj zvijezda 'poklopiti' s Otkrivenjem 12:1-2, što je signal za početak Uznesenja i dolazak Krista. Racionalniji zaljubljenici u teorije zavjere smiruju strasti

VIDEO

Još samo osam dana ostalo nam je prije drugog dolaska Isusa Krista i kraja svijeta kakvog poznajemo - barem tako tvrde kršćanski teoretičari zavjera koji vjeruju da kodovi u Bibliji i znakovi s nebesa znače da je kraj blizu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:32

Ljudi koji se bave teorijama o biblijskom kraju svijeta i crnoj sudbini koja će nas dočekati, tvrde kako će se 23. rujna položaj zvijezda astrološki 'poklopiti' s Otkrivenjem 12:1-2, što je signal za početak Uznesenja i dolaska Krista. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Otkrivenju 12:1-2 stoji: ''I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja.''

Teoretičari zavjere tvrde kako je spomenuta žena Djevica, a na taj dan Sunce i Mjesec bit će u Djevici kao i planet Jupiter, koji u ovom smislu predstavlja Mesiju. 

Pojavit će se i mitološki Planet X?

Ovakva konstelacija javlja se svakih 12 godina, no tvrde da će se zbog drugog planetarnog poretka, koji predstavlja ''lava u Judejskom plemenu', potaknuti događaji bez presedana u Svetim pismima. 

Ljubitelj teorija zavjere David Meade predviđa da će se mitološki planetarni sistem poznat kao Planet X ili Nibiru također ukazati na nebu 23. rujna. Nibiru bi, prema Meadeu, trebao proći pokraj Zemlje u listopadu što će izazvati početak Uznesenja sa snažnim vulkanskim erupcijama. 

- U ovom vremenskom razdoblju, 23. rujna, Mjesec će se nalaziti točno u dnu konstelacije Djevice. Sunce će prekrivati Djevicu, a 12 zvijezda na taj datum je devet zvijezdi Lava i tri planetarna poretka Merkura, Venere i Marsa. To je vremenska oznaka - tvrdi Meade. 

'Ne znamo kada će doći kraj, ali moramo uvijek biti spremni'

Naravno, ne vjeruju svi kršćani u ovakve teorije i mnogi imaju mnogo racionalnija tumačenja Biblije. 

U članku Jonathana Sarfatija stoji kako se isti planetarni poredak pojavio već 4 puta u posljednjem mileniju i nije tako rijedak kao što se tvrdi. 

- Ništa ne ukazuje na to da je 23. rujna znakovit datum za biblijska proročanstva i kršćani stoga trebaju biti vrlo oprezni prije nego ih privuku takve senzacionalističke tvrdnje. Datum i vrijeme kraja ne znamo - zato moramo biti uvijek spremni - piše Sarfati. 

NASA također tvrdi da je teorija o postojanju Planeta X varka i nikakav sličan planet neće prolaziti pokraj Zemlje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 654
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse