Viral

Komentari 15

Instagramitis, neizlječivo: Oni se bogate na račun oboljelih

Instagramitis, neizlječivo: Oni se bogate na račun oboljelih

Epidemiju koronavirusa koja je dosad u Kini uzela 230 života influenceri na Instagramu polako, ali sigurno pretvaraju u trend kako bi si povećali broj pratitelja...

Ukoliko u tražilicu na Instagramu upišete pojam 'coronavirus', ta će vam društvena mreža izbaciti nešto više od 200 tisuća rezultata. Ima tu svega, od informacija o virusu koji se nezaustavljivo širi svijetom, do, pogađate, fotografija influencera koji hashtag #coronavirus koriste kako bi si povećali broj pratitelja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

To su fotografije kakve najčešće objavljuju influenceri kako bi se pohvalili svojim sjajnim životima i putovanjima, samo s - maskama na licu. 

Jedan od njih je i, piše Daily Mail, njemački influencer Fitness Oskar koji je objavio tipičnu 'instagramersku' fotografiju poljupca sa svojom djevojkom na kojoj oboje nose maske. 

- Molimo se da će epidemija uskoro završiti. Moja djevojka i ja u jqavnosti se ljubimo isključivo s maskama. Ne bojim se virusa, ali nosimo maske kao i 90% ljudi na Tajlandu, napisao je Fitness Oskar ispod objave. 

Trendu se priključio i neslavni YouTuber Logan Paul koji je objavio fotku s djevojkama koje nose gas maske, uz objavu 'Jeb** koronavirus!'

Logan Paul našao se na udaru svjetske javnosti kad je 2018. godine objavio video u kojem se sprdao s tijelom muškarca koji je u japanskoj šumi počinio samoubojstvo. Tada su s njim suradnju prekinuli brojni klijenti, a Logan se na neko vrijeme povukao sa scene. 

Malezijsko-kineska influencerica Jeii Pong objavila je fotografiju u kojem predstavlja outfit uz, naravno - masku. 

- Nemojte zaboraviti staviti masku i zaštitite se, napisala je Pong i za to dobila više od 32 tisuće 'lajkova'. 

Ruski model Sonya Buchik objavila je fotografiju iz Japana i u objavi dodatno naglasila da se ne nalazi u Kini.

- Mislim da svi već znaju za kineski virus... Ne razumijem zašto mnogi misle da sam u Kini jer sam u Japanu, u Osaki, napisala je.

Kasnije je objavila i story u kojem s maskom na licu pleše na pjesmu Ariane Grande. 

Brazilska 'modna analitičarka' Evelyn Marques podijelila je fotografiju iz Kine na kojoj nosi masku. 

- Sve više vremena provodimo u kući, što zapravo uopće nije loše. Barem imamo vremena pročitati sve knjige i pogledati sve filmove nominirane za Oscara, kao i više raditi yogu i provoditi vrijeme sa psima, napisala je. 

Videograf Steven Divish 'nabacio' je crnu masku, kako bi mu se uklopila uz outfit. 

Uglavnom, shvatili ste, a niz se nastavlja i dalje. 

Virus se počeo širiti i Europom

Kao što smo spomenuli ranije, od virusa je zasad u Kini umrlo 230 ljudi, WHO je proglasio globalnu epidemiju, a virus se širi i Europom. Pet je slučajeva zabilježeno u Njemačkoj, a dva u Italiji. 

Interaktivna karta: Pratite kako se širi zaraza koronavirusom:

Zaraza je potvrđena i u Australiji, Kambodži, Kanadi, Francuskoj, Indiji, Japanu, Maleziji, Nepalu, Šri Lanki, Singapuru, Tajlandu, Južnoj Koreji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Sjedinjenim Državama i Vijetnamu.

Kineska vlada pretvorila je grad Wuhan u karantenu kako bi zaustavila širenje virusa. Brojne inozemne vlade, među njima i američka, savjetuju svojim građanima da ne putuju u Kinu te su započele izvlačiti svoje državljane iz tog grada u kojem je epidemija i krenula.