Viral

Komentari 26

Biserko godine: Ako se cijepite, postat ćete homoseksualci...

Biserko godine: Ako se cijepite, postat ćete homoseksualci...

Klerik Abbas Tabrizian poznat je po kontroverznim razmišljanjima. Jedan od njegovih bisera je i tvrdnja kako muškarci ne mogu prenijeti korona virus te da su samo žene obvezne nositi zaštitne maske

Abbas Tabrizian (59) je iranski klerik. Iako su već objavljene studije da korona može oštetiti mozak i to znatno, njemu za to ne treba nikakav virus. Abbas je poručio Irancima da se ne cijepe protiv korona virusa jer bi mogli postati homoseksualci.

Kako prenosi albawaba, ovaj je 59-godišnji svećenik već ranije promovirao fanatizam i lažne vijesti o zapadnoj medicini. Tako je u srpnju javno objavio kako muškarci ne mogu prenijeti korona virus i da samo žene moraju nositi zaštitne maske.

Naime, homoseksualnost se u Iranu kažnjava smrću, a prema riječima ovog fanatika svi koji prime cjepivo protiv korone mogli bi biti u 'opasnosti'.

- Ne približavajte se onima koji su se cijepili. Oni su postali homoseksualci - napisao je Tabriziran na društvenim mrežama.

Njegova se objava odmah podijelila po mrežama i naišla na brojne negativne komentare. 

- Ovo je apsurdno, samo bi medicinski stručnjaci trebali raspravljati o ovakvim stvarima - napisao je jedan korisnik.

Tabrizian nije prvi zagovaratelj ove teorije. Naime, već je ranije izraelski pravoslavni rabin Daniel Asor izazvao negodovanje kada je na društvenim mrežama napisao da cjepiva ljude 'pretvaraju u homoseksualce' i pozvao svoje sljedbenike da odbiju cjepivo. 

Iran je odobrio rusko cjepivo Sputnik V protiv korona virusa i započeo s procjepljivanjem nacije te zabranio uvoz cjepiva iz SAD-a i Velike Britanije, opisavši ih nepouzdanima.