Obavijesti

Viral

Komentari 18

Izložba pasa u Donjoj Pušći: Ove slatke njuškice morate vidjeti

Izložba pasa u Donjoj Pušći: Ove slatke njuškice morate vidjeti
13

Izložbu pasa organizirala je Kinološka udruga Zaprešić U Donjoj Pušći. Natjecalo se oko 200 pasa iz tridesetak pasmina poput bišonskih pasmina, francuskih buldoga, pudli, retrivera, španijela, pasa za vodu...

VIDEO

Kovrčavi Millow je veseo i zaigran pas koji ima dobru narav,, a dosada je proputovao sve glavne svjetske destinacije. Millow je čistokrvni španjolski pas za vodu, ima šest godina, došao je na svijet u Hrvatskoj i pravi je ljepotan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Izložba pasa 00:51

To su potvrdili i suci ovogodišnje najveće i najstarije svjetske izložbe pasa Crufts u Engleskoj, u Birminghamu, gdje je upravo Millow odnio titulu najljepšeg mužjaka. Osim toga, prije dvije godine na izložbi u Amsterdamu proglašen je svjetskim prvakom, a njegov vodič Ivor Jelavić (38) objasnio je zašto je poseban.

- Ova pasmina je jako vezana za vlasnika, obiteljski su psi i nisu teški za njegu. Ne puštaju dlaku, super su za stan i ne izazivaju alergije pa su super za obitelji s djecom - objasnio je Jelavić koji se uzgojem pasa bavi već više od 10 godina.

Millowa smo susreli na specijalnoj izložbi pasa koju je organizirala Kinološka udruga Zaprešić u Donjoj Pušći. Izložba je isprva planirana za ožujak, ali je premještena na lipanj, a u udruzi su ponosni jer je to jedina takva izložba u ovom dijelu Europe nakon pandemije korona virusa. Na izložbi se natjecalo više od 200 pasa.

- Ponosni smo što smo izložbu održali u Donjoj Pući- rekla je Lana Levai, predsjednica Kinološke udruge Zaprešić, pojasnivši nam kako pse ocjenjuju i nagrađuju licencirani suci, od kojih su neki sudili najveće svjetske izložbe i na američkom, azijskom i australskom kontinentu.

Glavni motiv djelovanja ove udruge je poticanje isključivo odgovornog uzgoja pasa, obavezno s rodovnicama koje su jedini dokaz njihova podrijetla i činjenice da su uzgajivači vodili brigu o njihovom zdravlju. Samo takvim uzgojem može se pomoći da na ulicama bude manje napuštenih pasa, sve drugo je, na žalost, uzaludno. 

Pobjednik cijele izložbe bio je prelijepi labradorski retriver Capronca Gary, vlasnika i uzgajivača Matije Fička iz Koprivnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.