Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Jesmo li Ledeno doba preživjeli zahvaljujući psima? Saznajte...

U dva dana, u prostoru Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) moći će se odslušati 12 predavanja i prezentacija biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista i najboljih poznavatelja psećih života

Rujana Jeger s Pozezanima
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
0 komentara

Kako i kada su nastali psi? Zašto su neki vukovi odlučili živjeti uz ljude i postali psi? Je li moguće da su psi imali presudnu ulogu u razvoju ljudske civilizacije, stočarstva, čak i preživljavanju Ledenoga doba?

Na ova pitanja će, na Real Dog konferenciji u Zagrebu 10. i 11. studenoga, odgovore ponduiti Rujana Jeger, spisateljica, novinarka i arheologinja koja je i autorica nekoliko znanstvenih radova o domestikaciji vuka/psa. Jedan od tih radova realizirala je s dr. Darcy Moreyem, autorom knjige Dogs: Domestication and the Development of a Social Bond.

Uz nju, na konferenciji će sudjelovati i Mladen Ercegović, međunarodni kinološki sudac i uzgajivač koji će dati odgovore na pitanje kada i zašto te koji psi grizu i napadaju te zbog čega se neke pasmine pasa nazivaju i svrstavaju u kategoriju opasnih pasmina pasa. Ercegović se kinologijom bavi od 1986. godine, prvu uzgajačnicu „Mlader’s“ registrira 1990. godine, a drugu 2010. godine pod nazivom „Try The Best“. Do danas je uzgojio 70 legala. Prvi pas u njegovom vlasništvu je ženka američkog stafordskog terijera, jedan je od autora Pravilnika o opasnim psima, a danas je član Povjerenstva za kadrove i priredbe i licencirani ovlaštenik za provođenje pravilnika o opasnim psima. 

PRVA KONFERENCIJA O PSIMA Doznajte: Sve o rodovnicima i genetičkom testu mješanaca

Na konferenciji će se, u dva dana, u prostoru Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) moći odslušati 12 predavanja i prezentacija biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista i najboljih poznavatelja psećih života, a sve s jasnim ciljem: podizanje svijesti o dobrobiti i zaštiti pasa te širenje znanja o njihovim potrebama kako bi se smanjio broj napuštenih životinja. Naravno, jedini put do toga je edukacija uz vrhunske stručnjake. 

U cijeloj Hrvatskoj postoji problem napuštenih pasa (eng. abandoned dogs - oni koji su nekad imali vlasnika) odnosno lutalica (eng. stray dogs - oni rođeni i odrasli na ulici) koji nije njihov problem već naš. Mi smo odgovorni za njih i oni trebaju našu pomoć. To je povod našem okupljanju, poručuju nam organizatori konferencije iz Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. 
Stručnim predavanjima biheviorista, veterinara te ljudi iz prakse i razmjenom iskustava želimo potaknuti pozitivne promjene i napraviti Hrvatsku boljim mjestom za naše najbolje prijatelje.

ZAGREB Na konferenciji o psima saznaj kako njegovati psa u starosti

Teme predavanja su odabrane prema višemjesečnim razgovorima s volonterima i stručnjacima koji se problematikom napuštenih pasa bave dugi niz godina koje pokrivaju sve aspekte dobrobiti pasa - kazala je Dora Perši, iz Udruge Indigo. 
Za vrijeme trajanja konferencije za sve sudionike osigurana je okrijepa i osvježenje, osiguran je i parking.   
Svoje mjesto osigurajte na linku za prijave.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message