Viral

Komentari 195

Jezivi otok zmija: Na njemu živi vrsta čiji otrov otapa ljudsko meso i zabranjen je za posjet

Jezivi otok zmija: Na njemu živi vrsta čiji otrov otapa ljudsko meso i zabranjen je za posjet

Zmijski otok je od obale Brazila udaljen tek 32 kilometra, a na njega svakih nekoliko godina smiju doži samo biolozi koji se bave proučavanjem zmija

Brazilski otok Queimada Grande ili Zmijski otok ne zove se tako bez razloga. Ovaj jezivi otok dom je jednoj od najsmrtonosnijih vrsta zmija na svijetu, zlatne zmije čiji otrov praktički otapa ljudsko meso. Otok je udaljen od obale Sao Paola nekih 32 kilometra. 

Procjenjuje se da se na otoku nalazi oko 4000 ovih zmija, koje se uglavnom hrane pticama. Ljudi na tom otoku uopće ne žive, tamo nema nikoga, a na njemu se nalazi samo jedan svjetionik sagrađen u 19. stoljeću. Brazilska vlada strogo je zabranila posjet otoku uz jednu iznimku – na njega svakih nekoliko godina mogu doći znanstvenici i biolozi koji se bave proučavanjem zmija. 

Svi ostali koji pokušaju doći na otok brazilska vlada kažnjava visokim novčanim kaznama. Bilo je čak i pokušaja da se zmije istrijebe sa otoka i to paljenjem čitavog otoka, ali nije im uspjelo.

Na otok povremeno dolaze krivolovci u lov na zlatne zmije čija cijena na crnom tržištu doseže do nevjerojatnih 30.000 dolara. Naime, farmaceutska industrija vjeruje kako se otrov ovih smrtonosnih otrovnica može iskoristiti pri liječenju bolesti srca, krvnih ugrušaka ili čak kao lijek protiv raka.

 

Za otok postoji i jedna legenda o zakopanom blagu. Sir Thomas Cavendish je bio poznati engleski istraživač iz 16. stoljeća koji je svoj plijen s putovanja sakrio negdje u blizini brazilske obale kako bi ga zaštitio od progonitelja.

Blago nikada nije pronađeno, a pretpostavlja se da ga je sakrio upravo na otoku zmija, i da blago još uvijek čeka svojeg vlasnika.

Discovery Channel je prije nekoliko godina objavio reportažu svoje ekipe koja je jedna od rijetkih koja je dobila dozvolu približavanja otoku o tome kako se na otoku možda skriva i blago Inka, zbog čega je brazilska vlada stalno na oprezu da ne bi netko došao na otok.

Naime, lovaca na izgubljena blaga ima jako puno i dan danas proučavaju gdje bi se mogle nalaziti drevne vrijednosti i opljačkano bogatstvo koje su gusari sakrili.

Još ste čitali na 24sata

Jeste li sigurni da znate kako se vrši velika nužda? Evo što ne bi smjeli raditi dok ste na WC-u

Golema tuga i bol zbog Messija: Navijači jecali ispred stadiona

Ako mislite da glumi... Samo je jedan način na koji možete znati je li žena doživjela orgazam

Doris Pinčić objavila je mutnu fotku u badiću s plaže, pa se našalila: Tako mene moj sin vidi